RESULTATERFINANS

Har du penger, gi gass nå

Telenor og DnB stopper et av Norges mest spennende Internett-prosjekter fordi alle småaktørene rundt dem sliter. De burde gi mer gass i stedet.

2. apr. 2001 - 16:21


To av de største selskapene i Norge må klare å vise evne til litt mer langsiktig tenkning. Nå skylder Doorstep på børsfallet og treg vekst i Internett-handel - de har krav om å levere resultater til sine eiere.

Med slike krav blir selskapet en boble. DnB og Telenor (begge primært eid av staten/felleskapet) satt igjen med over fem milliarder kroner etter skatt i fjor. Da burde de ta seg råd til å fullføre smarte og fremtidsrettede prosjekter. For i samme åndedrag som Doorstep forteller om skrinleggingen, presiserer selskapet at eierne tror på netthandel. (Noe annet hadde vært svært oppsiktsvekkende).

DnB og Telenor satt i følgende situasjon: Doorstep var nesten ferdig, småkonkurrentene dør som fluer mens store konkurrenter som SOL setter på bremsene.

Da bør du gi gass hvis du har penger, ikke skru av motoren.

At netthandel ikke har tatt av og at markedet er litt slapt nå, betyr bare at du har fått litt mer tid og muligheten til å ta ting som de kommer. Nå har Doorstep sendt hjem Accenture-konsulentene. Selskapet leter etter alternativer, men de er det få av - det var nettopp størrelsen og satsingviljen som gjorde prosjektet spennende. En halveis løsning med haltende støtte fra en eller begge eiere er dømt til å slite.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra