Har du penger, gi gass nå

Telenor og DnB stopper et av Norges mest spennende Internett-prosjekter fordi alle småaktørene rundt dem sliter. De burde gi mer gass i stedet.

Telenor og DnB stopper et av Norges mest spennende Internett-prosjekter fordi alle småaktørene rundt dem sliter. De burde gi mer gass i stedet.

Den norske Bank og Telenor har satt kroken på døra for arbeidet med en ny, felles markedsplass. Sammen skulle to av Norges aller største selskaper lage en markedsplass der folk kunne handle og utveksle informasjon trygt. For som Telenor og DnB sa - dette er ikke noen boblesatsing. De to selskapene sender regninger til alle nordmenn og kan utstyre alle med trygg identifikasjon på nettet.


To av de største selskapene i Norge må klare å vise evne til litt mer langsiktig tenkning. Nå skylder Doorstep på børsfallet og treg vekst i Internett-handel - de har krav om å levere resultater til sine eiere.

Med slike krav blir selskapet en boble. DnB og Telenor (begge primært eid av staten/felleskapet) satt igjen med over fem milliarder kroner etter skatt i fjor. Da burde de ta seg råd til å fullføre smarte og fremtidsrettede prosjekter. For i samme åndedrag som Doorstep forteller om skrinleggingen, presiserer selskapet at eierne tror på netthandel. (Noe annet hadde vært svært oppsiktsvekkende).

DnB og Telenor satt i følgende situasjon: Doorstep var nesten ferdig, småkonkurrentene dør som fluer mens store konkurrenter som SOL setter på bremsene.

Da bør du gi gass hvis du har penger, ikke skru av motoren.

At netthandel ikke har tatt av og at markedet er litt slapt nå, betyr bare at du har fått litt mer tid og muligheten til å ta ting som de kommer. Nå har Doorstep sendt hjem Accenture-konsulentene. Selskapet leter etter alternativer, men de er det få av - det var nettopp størrelsen og satsingviljen som gjorde prosjektet spennende. En halveis løsning med haltende støtte fra en eller begge eiere er dømt til å slite.

Det er synd, Doorstep kunne ha blitt et mektig lokmotiv i den norske Internett-bransjen og næringslivet generelt.
Til toppen