BEDRIFTSTEKNOLOGI

Har ikke gitt opp Google Glass

Gjenoppstår trolig i nytt prosjekt.

Christine Sørensen ved Google Danmark har tidligere demonstrert Google Glass for digi.no.
Christine Sørensen ved Google Danmark har tidligere demonstrert Google Glass for digi.no. Bilde: Per Ervland
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. sep. 2015 - 09:42

Google sluttet å selge de avanserte Google Glass-brillene i januar i år. Brillene ble aldri noen salgssuksess, men med en prislapp på 1500 dollar og begrenset tilgjengelighet, var det nok heller ikke meningen.

I ettertid har det kommet flere rykter om at Google igjen er i gang med å utvikle smarte briller, og nå viser det seg at ryktene i alle fall har en viss rot i virkeligheten.

Denne høsten? Google skal ha laget ny teknobrille 

Project Aura

Ifølge Business Insider har Google nemlig ansatt tre av de tidligere ansatte i Amazons relativt ukjente Lab126-avdeling, som er ansvarlig for mange av Amazons egne maskinvareprodukter.

Enkelte av disse skriver på sine LinkedIn-profiler at de nå jobber hos Google med det som kalles Project Aura. Dette beskrives som «Glass & beyond» og «cool wearables» av utviklingslederen Dima Svetlov.

Andre ikke navngitt kilder forteller til Business Insider at Project Aura skal ha blitt etablert i juni og jobber med videreutvikling av Glass og andre former for kroppsnær teknologi.

DHL-prosjekt: – Bedre lagerstyring med smarte briller 

Under Nest?

Det fortelles at Tony Fadell, CEO i Nest, er øverste ansvarlig for prosjektet. Det et dog uklart om dette vil endres når Nest gjøres til et Alphabet-eid selskap i stedet for et Google-eid.

En annen som også ser til å være knyttet til Project Aura, er elektroingeniøren Adrian Wong. Han jobbet tidligere med Google Glass, men ble våren 2014 ansatt av Facebook-eide Oculus, som utvikler VR-briller. I juni i år var han tilbake igjen hos Google hvor han tydeligvis fortsatt jobber med «Gadgets, Glasses, and Goggles».

Bakgrunn: Google Glass er ikke dødt 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.