Har ikke gitt opp: Qualcomms nyeste prosessor skal inn i Windows 10-PC-er

Har ikke gitt opp: Qualcomms nyeste prosessor skal inn i Windows 10-PC-er
(Bilde: Microsoft)

Før jul annonserte Microsoft at det i løpet av 2017 vil komme en ny PC-kategori hvor ARM-baserte prosessorer kombineres med en fullversjon av Windows 10.

På Mobile World Congress i Barcelona denne uken ble den første mobiltelefonen med Qualcomms nye Snapdragon 835-brikke lansert; Sony Xperia XZ. Pcworld.com melder nå at Qualcomm jobber med flere av de største PC-produsentene om å bruke den samme prosessoren i Windows-PC-er som vil komme på markedet i løpet av 2017.

I motsetning til tidligere Windows RT, som ikke kunne kjøre vanlige x86-baserte applikasjoner, skal det være snakk om en ny PC-kategori med innebygget støtte for mobildata. De nye PC-ene kan kjøre vanlige x86-baserte Windows-applikasjoner beregnet på PC-er med prosessorer fra Intel eller AMD, takket være innebygget emuleringsteknologi. 

PC-er inspirert av mobiltelefoner

Produktsjef Keith Kressin i Qualcomm sier til PC World at de har fått positive tilbakemeldinger på Windows 10 med Snapdragon 835, etter den tidligere fiaskoen med Windows RT og ARM på PC-er. 

– Målet er å få ut noe som er troverdig, og vise folk hvorfor dette er ulikt RT. Vise at det er Windows 10 – det er ikke en annen versjon av Windows 10, sier Kressin til PC World.

De nye Snapdragon 835-PC-ene vil bli utstyrt med blant annet Bluetooth 5, og man har hatt smartmobiler i tankene når man har bygget dem. Det betyr at de skal ha lang batteritid og alltid være tilkoblet nettet. 

Det er uklart hvor god ytelsen til de nye «mobil-PC-ene» vil være, spesielt med tanke på x86-kompilerte applikasjoner som emuleres på dem. Skulle de slå an, vil antagelig applikasjoner også kompileres for ARM-instruksjonssettet, som brukes i Snapdragon-prosessorene. 

De første PC-ene kommer i løpet av 2017, og Dell og HP er blant selskapene som ifølge PC World skal ha vært interessert i denne typen PC-er. Pris er ukjent, men ifølge Kressin skal de ikke være veldig dyre – selv om de ikke vil være blant de billigste på markedet.

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen