Harry Potter uten kopibeskyttelse

DVD- og VHS-videoen av Harry Potter and the Sorcerer´s Stone er sendt ut på markedet uten kopibeskyttelse.

DVD-og VHS-utgivelsene av Harry Potter and the Sorcerer´s Stone er sendt ut på markedet uten kopibeskyttelse fra Macrovision. Det skriver New Scientist, som er sitert av danske Comon.

Av en eller annen grunn har Warner Home Video valgt å sende DVD-plater og videokassetter ut på markedet uten å impregnere dem med Macrovision-beskyttelsen, som manipulerer det analoge videosignalet så det ikke blir noe særlig å kopiere.

New Scientist har snakket med Warner om saken, og filmselskapet nektet først for at filmen manglet beskyttelse. Deretter sa de at kun noen av DVD-ene var utstyrt med slik beskyttelse.

Dette avvises av Macrovision, som har kontraktfestet at hver eneste utgave av en film skal være beskyttet om noen skal få bruke Macrovision-merket. Dermed holder ikke påstanden om at noen DVD-plater er beskyttet og noen ikke, hvis da ikke Warner har brutt kontrakten med Macrovision.

Analytikerne mener Warner kanskje har fjernet kopibeskyttelsen med vilje - både for å se om kopiering påvirker salget og for å kunne putte Macrovisions provisjon på fem prosent i egne lommer.

Nettet flyter forøvrig over av oppskrifter på hvordan man omgår Macrovision-beskyttelsen, akkurat som det finnes visse andre muligheter til å "ta" kopibeskyttelsen på DVD-plater. Platene har iallefall fortsatt CSS-beskyttelse - den krypteringen Jon Johansen m/venner er beskyldt for å ha knekket med DeCSS-verktøyet sitt.

Til toppen