Heftig og.......eh, nei: Berlevåg gir datakurs til alle

Berlevåg kommune vil at innbyggerne skal ha mere enn fisk og syngende gubber å møte fremtiden med.

Berlevåg kommune vil at innbyggerne skal ha mere enn fisk og syngende gubber å møte fremtiden med.

Alle innbyggere i Berlevåg kommune skal få gratis datakurs i julegave.

Kommunen har inngått en avtale med Ibis IKT i Tromsø, som er leverandører for opplæringsselskapet DataPower.
Målet er å gi innbyggerne nok datakunnskap til at de kan ta Datakortet.

Avtalen innebærer at kommunen kan gi sine innbyggere et datakurs til en verdi av rundt 2.800 kroner i julegave.

Opplæringen består av nettbaserte kurs i grunnleggende IT-forståelse, Windows og alle Office-programmene. Ved gjennomført opplæring vil man ha kunnskaper om tekstbehandling, regneark, databaser, presentasjonsverktøy, internett og elektronisk post. 

Opplæringen holder et nivå som gjør at man ved endt opplæring kan ta prøven for Datakortet. Kurset er internettbasert, og krever at man har tilgang til PC med modem. Siden dette er et selvstudium velger man selv når, hvor og evt. med hvem man vil studere, men det må gjennomføres i løpet av 2002.

Grunnen til at kommunen tilbyr dette kurset, er at datakunnskap blir stadig viktigere i vårt samfunn, både for unge og eldre, skriver de selv i en pressemelding. Det er også viktig at man kan dokumentere den kunnskapen man har. I Berlevåg vil det etter hvert bli stadig flere kurs og studier hvor man bruker kombinasjon av PC-baserte studier og toveis lyd/bilde kommunikasjon med lærested. De håper på denne måten å bidra til at datakunnskapen blant folk flest øker, slik at man kan ta i bruk de mulighetene som dagens og morgendagens teknologi gir når det gjelder utdanning og arbeidsliv.

P.S:
Redaksjonen besluttet i fellesskap, å forsøke å unngå enhver referanse til filmen "Heftig og Begeistret", da det knapt finnes ordspill igjen som kan forsvare noe slikt.
D.S.

Til toppen