BEDRIFTSTEKNOLOGI

Heibø forlater SMG

Sandefjordingen Tomm Heibø forlater stillingen som toppsjef for SMG i Sverige i løpet av november. - Jeg har fått med meg to svensker på å starte et stålverk i Kina, deretter skal jeg ta meg en tenkepause i Spania, sier Heibø til digi.no.

Eirik Flaa
4. nov. 1997 - 17:11

I sin tid sendte gründer-kvartetten - Tom Tychesen, Gunnar Bjønnes, Sigurd Bjønnes, og Bjørn Erik Tholfsen - en sandefjording til Sverige for å bygge opp den svenske avdelingen av selskapet. Det gjorde mannen til gangs. I løpet av et par år bygget han Santech i Sverige til å bli større enn den norske avdelingen og en kjempesuksess i det svenske distribusjonsmarked.

Etter fusjonen mellom Santech og Micro Software Group for halvannet år siden, forsvant de opprinnelige grunnleggerne én etter én ut av konsernet, mens den nye ledelsen anført av Terje Christoffersen festet grepet om selskapet. Christoffersen & co. måtte som kjent gå etter at CHS tok over selskapet. Sandefjordingen overlevet altså også den nye Christoffersen-baserte ledelsen, men nå er det nok.

I november sier Tomm Heibø takk for seg i SMG.

- Etter planen skulle jeg være i stillingen fram til nyttår, sier Heibø til digi.no. Han forklarer at det ikke er press fra CHS som er årsaken til at han går. I likhet med den norske markedssjefen, Geir Havnelid, som meldte sin avgang i går har Heibø planer om å starte opp noe eget.

- Jeg hadde bestemt meg for å slutte lenge før budet fra CHS lå på bordet, sier Heibø - som i første omgang har planer om å etablere virksomhet i Kina.

- Sammen med to svensker jeg har blitt kjent med skal jeg reise til Kina for å sette i gang stålproduksjon. Vi har et ferdig verk som bare står og venter på oss, sier Heibø, som likevel ikke har lagt databransjen bak seg. Over nyttår drar Heibø til Spania for å rense hjernen i et halvt års tid. Her skal han gruble over nye prosjekter.

- Jeg har lyst til å starte noe på Internett, sier Heibø.

Heibø var, gjennom sitt selskap Strandveien 4, en av de største eierne i SMG før budet fra CHS kom bordet. Han var en av de første som sa ja til tilbudet og solgte sine andeler. Selv om Heibø har tjent gode penger på selskapet, tapte han store gevinster på ikke å selge ut før fordi han trodde Santechs eventyrlige vekst skulle fortsette.

- Jeg må innrømme at jeg trodde dette skulle gå bra helt til det gikk virkelig galt, avslutter Heibø.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.