Helomvending fra Amazon

Åpnet kontoen til Linn uten å gi forklaring.

Helomvending fra Amazon
Linn Jordet Nygaard fikk tilbake sin Kindle-konto og sine ebøker etter en massiv nettoppmerksomhet om kundebehandlingen til Amazon. Men noen forklaring har hun ikke fått. Bilde: Per Ervland/Privat

Mandag ble det kjent at Kindle-bruker Linn Jordet Nygaard hadde blitt stengt ute fra den populære eboktjenesten til Amazon. Uten at hun fikk noen forklaring ble kontoen hennes stengt, og hun fikk ikke lastet ned sine allerede kjøpte ebøker til noen av sine Kindle-enheter. De var bare tilgjengelige på hennes defekte Kindle-lesebrett.

    Les også:

Saken ble først kjent på bloggen til Martin Bekkelund. Den ble spredt hurtig via sosiale medier og skapte furore og brukerstorm mot kundebehandlingen i Amazon.

Men sent i går kveld opplevde Jordet Nygaard at hennes konto, på uforklarlig vis, igjen ble åpnet og alt var som normalt.

– Jeg lastet ned Kindle-appen til min iPhone og kunne logge inn akkurat som normalt. Jeg kunne også laste ned alle mine tidligere kjøpte bøker, skriver Jordet Nygaard i en e-post .

Noen forklaring eller unnskyldning har imidlertid ikke kommet ennå, men mandag kveld fikk hun en telefonoppringning fra Amazon der en person tilbød seg å sende henne en ny Kindle, uten å ville snakke om kontoen.

At Amazon har tatt saken alvorlig etter den massive oppmerksomheten den fikk på nettet er tydelig. Selskapets presseavdeling, som tidligere har vært notorisk vanskelige å få i tale når digi.no tidligere har forsøkt å innhente kommentar, sendte oss følgende e-post mandag kveld.

– Vi vil gjerne klare opp i vår policy på området. Kontoens status skal ikke påvirke noen kunders mulighet til å få tilgang til sitt bibliotek. Dersom noen kunder har problemer med å koble seg til sitt innhold bør hun eller han ta kontakt med kundeservice for hjelp, skriver Kinley Pearsall , PR-rådgiver i Amazon Kindle til digi.no.

Det er imidlertid ikke helt i overenstemmelse med de brukerbetingelser du godtar når du kjøper en Kindle, eller laster ned innhold fra Kindle Store.

Vilkårene for bruk av Kindle Store og Kindle er tilgjengelige på norsk.

    Les også:

Les mer om: