Helsenorge advarer mot svindelforsøk

For tiden sendes det ut falske eposter som utgir seg for å være fra Helsenorge. Folk blir oppfordret til å ikke trykke på lenkene i epostene.

For tiden sendes ut falske e-poster som utgir seg å være fra Helsenorge, selv om avsenderadressen i dette tilfellet er helt feil. Ikke trykk på lenkene i disse e-postene. Helsenorge oppgir at de aldri vil be deg om kredittinformasjon, sikkerhetskoder eller kontonummer via e-post eller SMS.
For tiden sendes ut falske e-poster som utgir seg å være fra Helsenorge, selv om avsenderadressen i dette tilfellet er helt feil. Ikke trykk på lenkene i disse e-postene. Helsenorge oppgir at de aldri vil be deg om kredittinformasjon, sikkerhetskoder eller kontonummer via e-post eller SMS. Skjermbilde: Norsk helsenett SF. Montasje: Digi
16. mai 2023 - 14:13

– Helsenorge vil aldri be deg om kredittinformasjon, sikkerhetskoder eller kontonummer via epost eller SMS, skriver Norsk helsenett i en pressemelding.

Eksempel på falsk innloggingsside til Helsenorge. <i>Skjermbilde:  Norsk helsenett SF</i>
Eksempel på falsk innloggingsside til Helsenorge. Skjermbilde:  Norsk helsenett SF

Den falske eposten som enkelte har mottatt, inneholder en lenke til en falsk nettside som etterligner ID-porten, som brukes som pålogging i Helsenorge. Helsenett forklarer at de falske epostene er forsøk på å svindle til seg informasjon som kan bli brukt til økonomisk vinning.

– Hvis du har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik falsk epost, sperr kort og kontoer så raskt som mulig. Hvis du har gitt personopplysninger, kan disse brukes til flere svindelforsøk, så vær oppmerksom i tiden fremover, skriver Norsk helsenett videre.

Administrerende direktør Mari Sundli Tveit i Forskningsrådet ønsker seg kraftfulle sentre som skal forske på kunstig intelligens. Rådet ønsker å opprette mellom fire og seks slike sentre.
Les også

KI-milliard skal brukes til forskningssentre for kunstig intelligens

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.