BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hemmelige saker mot kaosklubb

Virus-industrien har mange likhetstrekk med krigsindustrien. Man lager et skadelig våpen X, noen lager et anti-X våpen, og den første parten lager igjen et anti-anti-X våpen. Norton er nå på banen med sin anti til den pengesugende Active-X-applikasjonen som Chaos Computer Club har laget.

Pål Leveraas
18. feb. 1997 - 12:00

I forrige uke ble det kjent at Chaos Computer Club har laget en Active X applikasjon som laster seg ned når du surfer på nettet, og deretter sjekker om du har regnskapsprogrammet Quicken på maskinen din. Er svaret positivt, starter overføringen av penger.

Ikke så hyggelig.

"Norton Secret Stuff" (NSS) og et annet produkt fra Symantec, "Norton Your Eyes Only", skal angivelig kunne håndtere både dette Quicken-infiserende produktet og andre skadelige applikasjoner du kan hente fra nett. Måten det skjer på er at filene som skadeprogrammene leter etter ikke gjenkjennes. NSS brukes blant annet til kryptering av filer.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.