FORBRUKERTEKNOLOGI

Her er HTCs nyeste flaggskip

HTC U12+ skal automatisk finne ut om du holder den i høyre eller venstre hånd.

HTC U12+.
HTC U12+. Foto: HTC
23. mai 2018 - 08:56

HTC har nettopp lansert sin siste mobiltelefon-toppmodell, HTC U12+. På utstyrsfronten er dette en topp spesifisert telefon, og den har også enkelte funksjoner som gjør at den skiller seg noe fra konkurrentene.

HTC U12+ kommer med en 6-tommers skjerm med oppløsning på 2880 x 1440 punkter. Skjermen går ganske langt ut i kantene, men HTC har valgt å beholde rammen på toppen og bunnen av skjermen.

I likhet med flere av konkurrentene har HTC også valgt å utstyre telefonen med to kameraer – ikke bare på baksiden, men også foran. Hovedkameraene på baksiden gir 2X optisk zoom og 10x digital zoom, samt noe som HTC kaller «Sonic Zoom». Sistnevnte innebærer at lydopptak i videoer kan fokuseres mot de lydkildene du zoomer inn på.

Kjenner at du klemmer på den

En av funksjonene HTC fremhever spesielt på HTC U12+ er det som kalles «Edge Sense». Dette er en funksjon som kom i fjorårets HTC U11, og som fungerer ved at du kan aktivere ulike funksjoner ved å klemme på sidene av telefonen. 

Ifølge HTC skal funksjonen gjøre det enklere å bruke telefonen med kun én hånd, og få tilgang til ulike apper og funksjoner ved å klemme på sidene av telefonen. Edge Sense har kommet i ny versjon i U12+, og blant nyhetene er at telefonen nå kan registrere hvilken hånd du holder telefonen i. 

HTC U12+. <i>Foto:  HTC</i>
HTC U12+. Foto:  HTC

En annen nyhet er at volumknappene og av-/på-knappen ikke lenger er fysiske knapper som trykkes inn, men i stedet faste knapper som registrerer når du trykker på dem. En liten vibrasjon i telefonen indikerer når du har trykket hardt nok på knappene til å aktivere dem. 

Ellers nevner HTC at de innebygde høyttalerne («BoomSound») skal spille høyere, dypere og klarere enn tidligere, og at du får med ørepropper med aktiv støyreduksjon.

Av øvrige tekniske spesifikasjoner kan vi nevne at HTC U12+ kommer med en Qualcomm Snapdragon 845-systembrikke, 6 GB RAM og 64 GB lagringsplass, samt et batteri med en kapasitet på 3500 mAh. Operativsystemet er Android 8.0. Telefonen fås i svart, rødt eller blått fra 18. juni og har en veiledende pris på 7990 kroner inkl. mva.

Vi vil komme tilbake med en test av telefonen ved en senere anledning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.