– Her har vi plass til DINE servere

Tom Andersen i Basefarm forklarer et nytt forretningskonsept.

– Her har vi plass til DINE servere
Basefarm har en ledig datahall på 250 kvadratmeter, der de tilbyr plass fra et rack og oppover, forklarer produktsjef Tom Andersen.

Basefarm har et nytt tilbud, sier produktsjef Tom Andersen. Tilbudet kommer i tillegg til selskapets tradisjonelle virksomhet, IT-drift av virksomhetskritiske nettjenester.

Saken er den at Basefarm har 250 ledige kvadratmeter i datahall. Her tilbyr Andersen serverplass. Kunder kan sette inn egne rack, eller leie av Basefarm.

I utgangspunktet er målgruppen virksomheter som ønsker ekstra maskinplass eller en reserveløsning for eget utstyr. Tanken er at utplasserte servere – «colocation» – kan fungere som alternativ ved en katastrofe, håndtere trafikktopper eller settes i drift ved planlagt nedetid i egne datarom.

– Dette er et fysisk tilbud hvor brukerne i utgangspunktet selv drifter sine servere, men vi er nær og kan bistå med kompetanse i driften, sier Andersen.

Basefarm selger plass fra et rack og oppover. Andersen sier han har tilnærmet ubegrenset kapasitet, og lover å bygge ut for å dekke behovet, dersom det skulle være nødvendig.

Avtalen legges opp slik at kunden betaler for leie og bruk av ressurser, mens Basefarm står for strøm, kjøling, nettverk, sikkerhet og annen infrastruktur. Gevinsten for kunden er at tilbudet er rimeligere enn å bygge og drifte egne datahaller. Tilbudet omfatter dobbel redundans på strømforsyning og strømdistribusjon, og store linjer til Nix. Avtalen kan utvides med tilleggstjenester fra Basefarms øvrige portefølje.