BEDRIFTSTEKNOLOGI

Her kjøper du billig og bra PC

Hvilken nettbutikk skal du velge for å få en billig og bra PC? Forskjellene blir mindre og mindre, men nerdene i Hardware.no har kåret en vinner.

9. jan. 2002 - 09:37

Testerne i Hardware.no har sjekket 80 nettbutikker i sammenligningen som ligger til grunn for kåringen av årets nettbutikk 2001. De kvartalsvise pristestene er slått sammen, og en sammenlagt-vinner har fått plass på pallen. Av de 80 måtte mange lukes ut av konkurransen, men blant de 28 som står tilbake er "verstingen" hele 75 prosent over idealpris, mens vinneren holder seg på knappe fem prosent over.

Sammenligningen viser at de utenlandske nettbutikkene gir sterk konkurranse til de norske - danske ITbutikken gjorde det sterkt allerede i midten av 2000, og har siden da holdt seg på seierspallen. Svenske Datorbutiken.com debuterte i webshoptesten første kvartal 2001. Etter en litt svak start har webshopen vært med i kampen om førsteplassen hver eneste gang, etter hvert under nytt fornorsket navn, skriver Hardware.no.

To av de store norske, Multicom og Komplett.no er blitt skjøvet ned fra fjorårets topplasseringer til henholdsvis sjuende- og femteplass. De plassene er overtatt av utenlandske sjapper

Det eneste norske selskapet på seierspallen er PS Web, på tredjeplass. Her er de fem vinnerne:

Plassering Webshop % over idealpris
1 ITbutikken 4,93
2 Databutikken.com 5,16
3 PS Web 6,77
4 Flexi Data 7,72
5 Komplett.no 8,30

Resten av testresultatene finner du på Hardware.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.