Hermansen starter interaktiv TV

Som digi.no skrev i mai, skal Telenor sette sammen et tilbud for innholdsleverandører som lager interaktivt TV-innhold. Leverandørene kan nå ringe Telenor Zonavi.

Under en pressekonferanse i dag morges la Tormod Hermansen og andre Telenor-topper frem Telenors planer om bredbåndsnettverk. Helt nytt er ikke dette, for digi.no skrev om de samme planene 10. mai. Telenor planlegger bredbånds-boks for stua

Telenors motivasjon for å kaste seg på bredbånd er enkel: Prisene på rene telelinjer stuper nedover og Telenor må skape nye tilbud og tjenester. Men det holder ikke bare å øke farten, for Telenor må skaffe seg innhold til sine kabler og det finnes det ikke så mye av i dag.

Essensen i planene er at Telenor skal utnytte sin forskjellige tilbud som telefon, trådløse og fastlinje-nettverk til å sette sammen bredbåndstilbud du kan bruke både hjemme, i bilen, på gata og på hytta. Under sin presentasjon, understreket Telenor-sjef Tormod Hermansen at kjernen i bredbånd er video. Men det koster penger å lage video og annet interaktivt innhold.

Derfor skal Telenor lage et system for sikkerhet, abonnement og betaling for slike tjenester. Disse tjenenstene og annen hjelp for å lage interaktivt innhold skal leverandørene få hos det nystartede Zonavi. Selskapet er allerede etablert i Teatergaten i Oslo og har 40 ansatte. Litt senere i dag åpner selskapet sin Internett-side www.zonavi.com.

Men foreløpig vil det ta litt tid før du kan få inn de nye tilbudene på TV-skjermen din. Mange vil måtte kjøpe seg en ny mottaker:

I mai fortalte strategidirektør Erik Nord i Telenor Bredbåndtjenester at Telenor er ferdig med spesifikasjonen for en ny TV-mottaker og forhandler allerede med flere store produsenter om å få en skreddersydd boks til det nordiske markedet.

Hittil har Telenors forskjellige nettverk levd sine egne liv og konkurrert mot hverandre, men nå er planen at kundene ikke skal tenke så mye på linjetype, men få flere nettverk på kjøpet når de velger en innholds- og tjenestepakke.

Tidshorisonten for Telenors plan er også kort - to til tre år. Det er er tiden det vil ta Telenor for å få ut første generasjon bredbåndsnett til store deler av befolkningen. For det haster for Telenor om skal de fortsette å vokse.

Bredbåndboksen
Den nye TV-boksen kommer i flere versjoner, men den dyreste vil kunne kobles til både kabel, radio, ADSL og andre DSL-versjoner samt UMTS. Med en harddisk vil du kunne ta opp programmer. Innholdet du vil få er video, spill, banktjenester, chat, vanlig telefon, epost og ikke minst vanlig surfing. For Telenor skal bruke neste versjon av TV-bransjens sendestandard DVB som vil gi både Java og HTML. Dermed kan den nye boksen kunne vise nesten alle Internett-sider. Telenor vil ikke si hvilke produsenter de forhandler med.
Til toppen