BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hermansen: Svenskene ønsket balanse

- Det var fra svensk side en tenkte mest på balanse og likeverd, sa konsernsjef i Telenor/Telia, Tormod Hermansen. Han viste til at Telia fikk et ekstra konsernledelsesmedlem og en ekstra visekonsernsjef, nettopp fordi en ønsket at svenske interesser ikke skulle overkjøres i fusjonsarbeidet.

Frode Eriksen
16. des. 1999 - 21:56

Hermansen fortalte på en pressekonferanse torsdag kveld at den svenske siden fikk det den bad om til tross for at aksjonæravtalen så og si var ferdig.

- Fordi Telia var størst var det vesentlig for selskapet at hovedkontoret ble lagt til Sverige, og som motytelse ble senteret for internasjonalisering plassert i Oslo. Det var også viktig og riktig for Sverige å få styrelederen, og da var det naturlig at den norske siden fikk konsernsjefen.

Hermansen mener det var en myte, som blant annet påstått fra næringsminister Björn Rosengren, at en fra norsk side hele tiden tenkte politkk.

Hermansen mente at en fra norsk siden hadde møtt svensk behov for balanse med imøtekommenhet. - Fra norsk side var det viktig med likeverdighet som var et av de avgjørende prinsippene i fusjonen. Og uten det ble det ikke mulig å bygge selskapet.

Hermansen sier at med dagens situasjon at en reversering av fusjonsprosessen var det eneste rette.

- Fra alle involverte har det vært en forutsetning for en forretningsmessig vellykket sammenslåing med gjensidig respekt og balanse mellom partene. Når en av partene med all tydelighet demonstrerer at dette hensyn ikke lenger er avgjørende, faller desverre hele grunnlaget for en sammenslåing bort, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.