Hermansen tilbake i Stockholm

Under ett år etter at fusjonen mellom Telenor og Telia sprakk under selskapets første styremøte i Stockholm, er Tormod Hermansen tilbake i Sveriges hovedstad. Torsdag skal han forsøke å selge Telenor-aksjer til broderfolket.

Den jobben kan saktens bli enklere enn forventet. For med den lavere verdien Telenor nå er prissatt til må sluttverdien ende på aller høyeste nivå i prisintervallet på mellom 50 og 68 kroner per aksje før Telenor skal oppnå en andel på 40 prosent av verdien av både Telenor og Telia. Så fremt Telia ikke stiger på Stockholmsbørsen de neste fire ukene.

Hermansen har dessuten et annet argument som svenske institusjonelle investorer liker; Nasdaq-notering, noe Telia ikke lykkes med innenfor sin korte noteringsfrist.

Også Financial Times gjør et poeng av at Hermansen nå drar tilbake til Telias hjemland for å selge Telenor-aksjer, snart ett år etter at fusjonen gikk i vasken.

- Den svenske regjeringen ville utnytte det fusjonerte selskapet for å oppnå svenske målsetninger, og brydde seg ikke så veldig mye om de norske interessene, sier Hermansen til avisen og legger til at hvis den svenske regjeringen hadde respektert den norske siden, så ville det fusjonerte selskapet overlevd og vært en sterk aktør i det europeiske og globale markedet.

Hermansen uttrykker beklagelse over at Telia gikk inn i markedet på et dårlig tidspunkt, og har tatt sin del av nedgangen så langt.

Han sier at årsaken til at Telenor-aksjen selges med både rabatt og bonusaksje er at det i Norge er færre som sparer penger i aksjer, og medgir at Telenor bare kan drømme om å få like mange private aksjonærer som Telia har.

Til toppen