Hitchhikerguiden endelig på nett

Er du fan av Douglas Adams og hans romanserie The Hitchhiker's Guide to the Galaxy? - I så fall har jeg gode nyheter!

Har du lest bøkene vet du at The Hitchhikers Guide er et slags elektronisk oppslagsverk i lommeformat, der du kan finne alt du trenger å vite om "Life, the Universe and Everything".

Det høres jo unektelig litt ut som ... ja, akkurat: Internett. Derfor var det selvfølgelig bare et spørsmål om tid før dette nettstedet dukket opp. På nett forkortes The Hitchhiker's Guide to the Galaxy som H2G2, og nettstedet er rett og slett akkurat dette: En nettversjon av guiden som omtales i bøkene.

Den har til og med bare tre hovedseksjoner, nemlig (naturlig nok) Life, The Universe og Everything.

Så da er det bare å velge og vrake og fråtse i mer eller mindre saklig informasjon. Du finner sex-tips, reisetips, språktips, tips om politikk, mytologi og folklore, bare for å nevne noe.

For eksempel kan du lese om drager ("drager regnes som mytologiske vesener, helt til du står ansikt til ansikt med en ..."), internasjonal alkohollovgivning, eller misjonærstillingen ("når misjonærene skulle omvende hedningene, oppdaget de at den enkleste måten å gjøre det på var å legge seg oppå dem og holde øyenkontakt til enhver tid").

- Altså all den praktiske informasjonen du trenger for å bestige planeten Jorden med selvsikkerhet og panache.

Som i Guiden i bøkene er det for øvrig også her brukerne selv som skriver artiklene. Hele poenget er jo å dele nyttig overlevelses-info med medreisende i verdensrommet, så du må gjerne bidra med et innlegg eller to selv.

I tillegg er det forresten et morsomt lite poeng å plukke opp for oss nett-snekrere: Den originale Hitchhiker-guiden har ifølge bøkene ordene "Don't Panic!" i "stor, vennlig skrift" på omslaget. På nettstedet finnes det også en slik "Don't Panic!"-knapp. Når du klikker på den, kommer du rett og slett til hjelpe-siden (med FAQ). Det synes jeg faktisk var både ganske snedig og faktisk helt logisk navigasjon!

Les også:


The Earth Edition of The Hitchhiker's Guide to the Universe

Til toppen