Hoff: Ønsker DND på banen

- Det er svært positivt at Den Norske Dataforening (DND) ønsker å bli mer synlig, sier generalsekretær Per Morten Hoff i Kontor- og Datateknisk Landsforening (KDL).

Generalsekretæren i bransjeforeningen er selv DND-medlem, men understreker at han uttaler seg på KDLs vegne når han ønsker DND velkommen på arenaen. DND-leder Bjørn Trondsen sa i går til digi.no at dataforeningen må bli mer utadvendt. DND har årsmøte i dag og i morgen, og Trondsen har varslet at han ønsker gjenvalg. På årsmøtet skal DND vedta en strategisk handlingsplan for årene 2000 til 2005.

- En sterk brukerforening vil bare utfylle en sterk leverandørorganisasjon. DND og KDL bør ha mange felles saker å kjempe om. I noen saker vil vi sikkert ha ulike synspunkter.

Hoff beklager at KDL de siste årene har hatt svært få prosjekter sammen med DND.

- DND har mye å bidra med, understreker han. - Problemet deres så langt synes å være at de skal favne for mange interesser. Minste felles multiplum i alle saker blir ikke alltid det mest slagferdige. Brukerne, som DND representerer, er IT-bransjens viktigste kunder og medspillere. Derfor ønsker vi et aktivt samarbeid.

Hoff ser fram til en revitalisert DND etter årsmøtet. Han peker på at årsaken til at KDL er så aktiv i offentlige utvalg og i mediabildet er nettopp at medlemmene er opptatt av de aktuelle problemstillingene, og at KDLs råd har et høyt aktivitetsnivå.

Til toppen