Hololens kommer i 2016

Men bare utviklerversjonen.

Hololens kommer i 2016
Maskinvaren begynner å nærme seg ferdig utviklet, og det er ikke så lenge til utviklere vil få tilgang til headsettet. Bilde: Microsoft

Microsofts ambisiøse Hololens ble vist frem i januar i år, med lovnad om lansering en gang i løpet av «levetiden» til Windows 10. En ganske vag beskrivelse.

Microsoft-sjefen Satya Nadella gav imidlertid nylig det første konkrete tegnet (via The Verge) på når man kan vente seg å få hendene på headsettet hvis funksjon er å vise holografiske bilder over den fysiske verden rundt.

Les også: Slik fungerer Microsofts holo-briller

Den første versjonen av Hololens er ventet lansert i løpet av 2016, sier Nadella. Det er snakk om en utviklerversjon, så det er altså fortsatt ikke klart når det vil være mulig å kjøpe en ferdig versjon i butikken.

Bedrifter først

Nadella har tidligere presisert at den første Hololens-utgaven vil være først og fremst fokusert på bedriftsbruk og profesjonelle kunder fremfor privat bruk og underholdning. Microsoft har flere ganger demonstrert headsettet kombinert med spill, noe som helt klart gjør et godt visuelt inntrykk, men meningen er at teknologien skal være nyttig for en berikelse av forskning og utvikling, kommunikasjon, helsesektoren, design og andre tilsvarende bransjer.

Perspektivene for utviklere som vil jobbe med Hololens-applikasjoner er likevel spennende. I går ble det også bekreftet at headsettet vil bruke den samme nettbutikken som Windows 10 for pc og mobil samt Xbox. Planen er at alle disse plattformene i størst mulig grad skal dele det samme økosystemet og utviklingsverktøy. På sikt vil enkelte applikasjoner være tilgjengelige for flere av disse plattformene med ett kjøp, og fungere på tvers av plattformene.

Les mer: Hololens vil kjøre alle Windows 10-apper

Det ser altså ut til at Microsoft følger opp sine lovnader om å tilnærme sine produkter i mye større grad. Det gjenstår bare å se hva slags applikasjoner Hololens-utviklere vil komme med på sikt.