Homer Simpson fikk serverne til å knele

TV3 må ha undervurdert populariteten til animasjonsserien Simpsons. Da Homer Simpson med familie ble fjernet fra sendeplanen, reagerte seerne med å kræsje mailserverne til selskapet.

TV 3s epost-servere lå nede for telling i fire dager etter å ha blitt oversvømt med klagepost fra den fete, øldrikkende, late slasken Homer Simpson tilhengere.

TV 3 fjernet The Simpsons fra sommerens sendeplan, og dermed ble mange seere redde for at den populære, til dels dysfunksjonelle familien, ble borte fra TV-ruta for godt.

- Det var rimelig hektisk en stund, ja. Årsaken til knelingen er en kombinasjon av at epost-serveren gikk full og at linjekapasiteten vår ble fylt opp, sier IT-sjef i TV 3 Åge Dahl til digi.no.

IT-avdelingen oppdaget ikke epoststormen før det var for sent, men har i ettertid innført nye rutiner på kontroll av trafikken, og frykter ikke nye epost-kampanjer.

- Det var kun vår forbindelse til omverdenen som ble blokkert, men TV 3 i Norge er jo avhengige av å kommunisere med resten av verden, presseavdelingen må få ut sin informasjon og folk må sende viktige filer og så videre, sier Dahl.

TV 3 skal sende serien til høsten, så Homers venner trenger ikke være redde. D'oh!

Til toppen