IT-BRANSJEN

Hos disse virksomhetene vil norske IT-spesialister helst jobbe

Langt fra bare rene IT-selskaper blant de mest attraktive.

Illustrasjonsbilde: Også bedrifter som ikke har IT som kjernevirksomhet er attraktive arbeidsplasser for mange norske IT-spesialiser.
Illustrasjonsbilde: Også bedrifter som ikke har IT som kjernevirksomhet er attraktive arbeidsplasser for mange norske IT-spesialiser. Bilde: Bloomberg/Getty Images
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. okt. 2016 - 18:30

Økt digitalisering i næringslivet og samfunnet for øvrig har ført til at det er langt fra bare rene IT-selskaper som topper listene over de mest attraktive selskapene å jobbe for i Norge for IT-spesialister.

Universum Norge har spurt 700 yrkesaktive IT-spesialister om hvilke virksomheter de har mest lyst til å jobbe for.

Karine Jebsen, markedsansvarlig hos Universum, forteller til digi.no at undersøkelsen er gjort i samarbeid med ulike fagforeninger og rekrutteringsselskaper, og at det er disse som har sendt den ut til sine respektive medlemsmasser eller nettverk. 

Jebsen legger til at med IT-spesialister menes yrkesaktive med høyere utdanning innen IT.

Les mer: 20 selskaper norske IT-studenter helst vil jobbe for

Ren IT fortsatt helt på topp

Fortsatt toppes listen av mer eller mindre rene IT-selskaper som Google, Microsoft og Finn.no. Men man skal ikke langt ned på listen før man finner mer tradisjonelle virksomheter som ikke har IT som sin kjernevirksomhet.

Tabellen med de 30 mest attraktive selskapene blant norske IT-spesialister vises nederst i saken.

– For noen år siden begynte «vanlige» virksomheter å yppe seg mot de rene IT-selskapene i kampen om de beste hodene, og jeg tipper vi ser noen av dem knive om pallplassene innen få år, sier Carlo Duraturo, daglig leder i Universum Norge, i en pressemelding. 

Selskapet mener dette er en naturlig konsekvens av økt teknologifokus og digitalisering.

Spesielt trekkes DNB fram. Banken ligger nå på femte plass på Universums liste. I en uttalelse sier Liv Fiksdahl, DNBs konserndirektør for IT and Operations, at selv om banken fortsatt har behov for dyktige økonomer, er ikke dette lenger nok. De har behov for folk som både forstår teknologi, forretning og kundebehov.

DNB forsøker blant annet å knytte til seg IT-studenter gjennom blant annet hackatons og sommerjobber. 

Les også: Kvinneandelen i den norske IT-bransjen er svært stabil

Enkelte store sprang

Selv om det er relativt stabilt i toppen av listen, er det noen selskaper som gjør store bevegelser. Mest bemerkelsesverdig er det at IBM faller fra 4. til 28. plass, sammenlignet med tallene fra i fjor. Men også Opera Software har falt langt utenfor topp ti. 

De som rykket mest opp på listen, er Oslo kommune, foran Visma og Helsedirektoratet. Dessuten har Datatilsynet kommet inn på 13. plass, uten å ha vært med på listen i fjor.

De 30 virksomhetene som norske IT-eksperter helst vil jobbe hos.
De 30 virksomhetene som norske IT-eksperter helst vil jobbe hos. Foto: Universum Norge

Leste du denne? Møtte mulige arbeidsgivere på Oslos største IT-karrieredag

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.