Hotmail på mobilen i dag

Fra i dag av kan du få Hotmail på mobiltelefonen. Via SMS kan du sende og motta e-post, like enkelt som du... eh, sender og mottar SMS.

Fra i dag av kan du få Hotmail på mobiltelefonen. Via SMS kan du sende og motta e-post, like enkelt som du... eh, sender og mottar SMS.

I dag lanseres Hotmail på mobiltelefonen. Ved hjelp av tekstmeldinger kan du sende og motta e-post via Hotmail-kontoen din, like enkelt som SMS.

Det er MSN Norge og Telenor Mobil som står bak lanseringen, etter at de omsider er blitt enige om fordelingen av kroner og øre.

Da digi.no omtalte saken tidligere i år, ble det opplyst at det eneste som gjensto var å finne ut hvem som skulle ha hva. MSN-redaktør Torstein Harildstad vil ikke kommentere inntektsfordelingen, og dessuten ble forhandlingene foretatt av det danske selskapet Migway International.

Norge er det tredje landet i verden hvor tjenesten lanseres. Den nye tjenesten prises etter vanlige SMS-takster.

I Norge har MSN hele 700.000 aktive Hotmail-konti. På verdensbasis er tjenesten den desidert mest brukte e-post-tjenesten med 118 millioner konti. Av disse tilhører 25 millioner europeiske brukere, og også dansker og sveitsere har muligheten til å SMS-maile på denne måten.

Nå er ikke e-post til og fra mobiltelefonen noen ny tjeneste, men siden Hotmail har blitt nærmest en generisk term for nettbasert e-post, på samme måte som Xerox = kopimaskin og Tannoy = høyttaler på engelsk - er det mulig denne tjenesten vil gjøre utbredelsen av e-post på mobilen mye større.

Les også:

Den nye MSN Hotmail sms-tjenesten er basert på SMS-teknologi. Etter å ha registrert deg mottar du en beskjed på mobiltelefonen når det kommer inn en e-post. Du velger selv om du vil motta beskjed hver gang det kommer inn en MSN Hotmail, eller om du bare vil ha beskjed når du mottar hotmail som oppfyller spesielle kriterier. For eksempel kan det være at du kun ønsker beskjed når det dukker opp post fra bestemte personer, eller post som dreier seg om et spesielt emne.

Det koster kroner halvannen krone å bli varslet om en e-post. I varselet fremgår tittel og hvem e-posten er fra. Mottakeren velger selv om han eller hun vil lese meldingen fra mobiltelefonen. Hvis man ønsker å lese e-posten fra mobilen sender man en SMS for å lese de første 160 tegnene, som tilsvarer maksimal lengde på en SMS-melding. Ønsker man å lese ytterligere tekst sender man en ny SMS

Til toppen