BEDRIFTSTEKNOLOGI

Høye ambisjoner i OmniTree Norge

Kristiansandsfirmaet OmniTree Norge arbeider for å indeksere Internettet på skikkelig vis. - På sikt skal vi ut og konkurrere med de etablerte søkemotorene, sier Ellen S. Elstad til digi.no

Liv T. Mytting
27. jan. 1998 - 12:03

OmniTree Norge ble startet opp i mai 1996 av ekteparet Bengt-Roger og Ellen S. Elstad. Bakgrunnen for å opprette selskapet var å gjøre drivere og tekniske referanser lettere tilgjengelig og mer oversiktlig for tekniske bransjer. Bengt-Roger er utdannet datatekniker og tenkte først og fremst på sine kolleger.

- Opprinnelig planla vi å legge ut informasjon på CD-ROM og distribuere denne, sier internettsjef og medgründer Ellen S. Elstad til digi.no. Dette var høsten 1995, samtidig med at Internett begynte å bli allment kjent. CD-ROM planene ble derfor skrinlagt og databasen ble i stedet gjort tilgjengelig på nettet.

OmniTree var i begynnelsen en ren maskinvaredatabase. Etterhvert har den også utviklet seg til å omhandle andre bransjer, for eksempel "shopping". Elstad regner med at arbeidet med å indeksere flere bransjer, vil være i full gang om et halvt til et år. På sikt skal databasen konkurrere med de store søkemotorene, både på hastighet og nøyaktighet.

I kontorene i Sørlandsparken i Krisitansand er det en overvekt av ansatte som synes det er OK å overnatte på kontoret når Cola-inntaket ikke lenger klarer å stagge behovet for søvn.

- Vi har et veldig godt miljø hos oss, og enkelte ganger er vi nødt til å jobbe døgnet rundt, sier Elstad. Dette ble sist bevist da de fant komponenter som ikke var gode nok i Borlands utviklingsplattform - Denne feilen gjorde at vi i stedet laget vår egen komponent som gikk rundt problemet, forteller Elstad.

Ifølge internettsjefen er det det unge og kreative miljøet som gjorde at de ikke valgte å bruke en dårlig løsning. Feilen merkes ikke av brukerne, men konkurrentene må en eller annen gang omgå det samme problemet.

Alt i alt teller firmaet ti ansatte fordelt på programvareutvikling, markedsføring og ledelse. Seks er rene programmerere som i skrivende stund arbeider med de siste forbedringene på et nytt konsept; OmniTree 2. Denne skal erstatte OmniTree-løsningen som er på nettet i dag. Mens dagens system sysselsetter en person som har som oppgave å sjekke innholdet på allerede indekserte sider, skal denne jobben automatiseres i den nye løsningen, forteller Elstad.

I 1997 drev firmaet kun med programutvikling, og har på papiret ingen omsetning. Planene for 1998 er ennå ikke klare, men Elstad kan fortelle at firmaet i tillegg til produktutvikling vil inngå strategiske samarbeidsavtaler med partnere på salgssiden.

- De første avtalene regner vi med blir inngått i februar/mars, opplyser Elstad til digi.no.

OmniTree hadde fra starten av 5,87 millioner i egenkapital fordelt på 75 aksjonærer. Som mange andre gründerbedrifter har også OmniTree et langsiktig mål om børsnotering.

- Selskapet har et klart definert mål om børsnotering, men foreløpig er tidspunktet åpent, forteller utviklingssjef Bengt-Roger Elstad. OmniTree-gründeren har ikke noe ønske om at selskapet ender opp som noen børsboble, planene er langsiktige.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.