IT-POLITIKK

Høyre vil ha eksportløft for IKT-næringen neste periode

Under åpningstalen til Høyres landsmøte fredag sa partileder Erna Solberg at partiet skal jobbe for et eksportløft for IKT-næringen i neste periode.

Statsminister Erna Solberg tok til orde for et eksportløft for IKT-næringen fredag under åpningen av Høyres landsmøte.
Statsminister Erna Solberg tok til orde for et eksportløft for IKT-næringen fredag under åpningen av Høyres landsmøte. Foto: Berit Roald / NTB
14. mai 2021 - 14:38

Norge ligger langt foran mange andre land når det gjelder digitalisering.

– Når de begynner å etterspørre digitale løsninger, utgjør det en enorm mulighet for norsk verdiskaping og arbeidsplasser. Skal vi utnytte det, må vi tenke smart, sa Solberg.

– Jeg vil derfor i dag varsle at Høyre i neste periode vil ta initiativ til et eksportløft for IKT-næringen, sa Solberg.

Det innebærer at partiet vil se på hvordan offentlige IKT-prosjekter kan bidra til økt kompetanse og mer eksport.

Fjernarbeid

Digitalisering gir en enklere hverdag for folk og næringsliv og frigjør ressurser. Kan Norge også få til en satsing på nye arbeidsplasser innen digitalisering, kan det gi oss enorme muligheter, framhevet Solberg.

– Da blir det vinn-vinn-vinn, sa hun.

I løpet av den neste perioden vil Høyre ta initiativ til et eksportløft for IKT-næringen. Der vil man se hvordan offentlige IT-prosjekter kan bidra til økt kompetanse og mer eksport. Et tilleggspoeng er at dette er jobber som kan utføres uansett hvor i landet man bor, påpekte Høyre-lederen.

Flere virksomheter har den siste tiden valgt å satse på stillinger uten noe geografisk tilknytning til arbeidsplassen. Bosted vil være irrelevant for jobben du kan utføre hjemmefra, og stillingene får permanent hjemmekontor, også etter at pandemien er over.

En av de som prøver ut ordningen er Lånekassen, som du kan lese mer om her.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) trakk fram seks sikkerhetspolitiske utfordringer i en redegjørelse til Stortinget torsdag.
Les også

Støre: KI utfordrer allerede demokratiet betydelig

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.