Rykte:

– HP Enterprise kvitter seg med programvare

Først exit pc, så exit tjenester og nå skal programvaredivisjonen være i spill.

HP var en gang verdens største IT-selskap. Siden har selskapet vært gjennom utallige nedsalg og omstillinger.
HP var en gang verdens største IT-selskap. Siden har selskapet vært gjennom utallige nedsalg og omstillinger. (Bilde: Elise Amendola)

Først exit pc, så exit tjenester og nå skal programvaredivisjonen være i spill.

HP Enterprise (HPE) er resultatet av oppsplittingen av selve Silicon Valley-pioneren Hewlett Packard (HP) i fjor høst.

Servere og datasenterprodukter, programvare og tjenester ble da skilt ut i det nye selskapet, mens pc-er og skrivere ble samlet i HP Inc.

Bare et halvår senere valgte HPE å spinne ut tjenestedivisjonen i en fusjon med CSC. Det er en pågående prosess, som vil skape en ny IT-gigant. Fisjonen antas å være fullført innen mars 2017.

Og nå later programvaredivisjonen å være i spill. HPE er i forhandlinger om å selge til investeringsselskapet Thoma Bravo for mellom 8 og 10 milliarder dollar.

Det melder både Wall Street Journal og Reuters uavhengig av hverandre.

Kilder med kjennskap til prosessen opplyser at selskapet har engasjert rådgivere fra Goldman Sachs for bistand til salgsprosessen.

Konsernsjefen i HPE, Meg Whitman, ønsker i stedet å fokusere på nettverksprodukter, lagring, datasenter og relatert teknologi, skriver nyhetsbyrået.

Det skal være flere interessenter med i kampen. HPE skal ha mottatt bud på programvaredivisjonen på opptil 7,5 milliarder dollar så langt, hvis opplysningene stemmer.

Aksjekursen til HPE har i etterhandelen løftet seg 3,17 prosent på ryktene.

Skandalekjøp

HPEs divisjon for programvare har bakgrunn i en serie oppkjøp, inkludert skandalekjøpet av britiske Autonomy for over 11 milliarder dollar – en transaksjon som nær var ved å knekke ryggen til Hewlett-Packard.

Raskt ble det avdekket at Autonomys reelle verdi var langt mindre, og HP måtte nedskrive verdien ved å bokføre et tap på 8,8 milliarder dollar.

Programvaredivisjonen har sine utfordringer. I andre kvartal falt omsetningen i denne forretningsenheten med 11 prosent til 774 millioner dollar, målt mot samme kvartal i fjor. Lisensinntektene falt 12 prosent, inntekter fra tilhørende support falt 16 prosent og selv «software-as-a-service»-inntektene ble redusert med 11 prosent forrige kvartal.

HPE legger fram regnskapstall for sitt tredje kvartal i neste uke, nærmere bestemt onsdag 7. september. Det er kanskje en passende anledning for å kunngjøre salget.

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen