RESULTATERFINANS

HP kjøpte Birdsteps amerikanske produkt

Databasen HP har kjøpt er ikke Birdsteps opprinnelige produkt, men stammer fra oppkjøpet av amerikanske Raima.

5. apr. 2002 - 13:11
Birdstep Technology ASAOlaf VetheIcebreaker


- Avtalen med HP som ble kunngjort i går, gjelder RDM Embedded, som er en videreføring av det opprinnelige Raima-produktet, sier produktansvarlig Steinar Sande i Birdstep til digi.no. - Her er det ingenting av Birdsteps opprinnelige teknologi.

Icebreaker-navnet ble forlatt for et par år siden til fordel for betegnelsen Birdstep Database Engine, forkortet BDBE. Det nye produktet RDM Mobile beskrives som en videreføring av BDBE.

- Det beste fra Icebreaker er brukt i RDM Mobile, sier Sande. - Men RDM Mobile er et langt mer avansert produkt, beregnet på store og raskt søkbare databaser i hånd-PC-er, avanserte mobiltelefoner og den slags.

RDM Mobile bygger på de samme pekerprinsippene som Icebreaker gjorde i sin tid. Tankegangen her er at objekter består av pekere til elementer i forskjellige lister. "Jan Hansen 23123456" består av peker til elementene "Jan" og "Hansen" i en navneliste, og for eksempel til "2312" og "3456" i en talliste. Fordelen er at data, for eksempel "Jan" eller "Hansen" aldri behøver å oppføres mer enn en gang, og at det ikke trengs indeksering. Ulempen er at det blir fort komplisert å holde rede på mange pekere per objekt.

Det opprinnelige Raima-produktet, i dag RDM Embedded - det som HP vil bruke i driftsapplikasjoner for lagringssystemer - kombinerer ifølge den offisielle beskrivelsen, pekerteknologi med relasjonsdatabaseteknologi. Men dette er pekerteknologi utviklet av Raima, en av Birdsteps konkurrenter.

Hewlett-Packard er ikke villig til å gi detaljer om hvordan RDM Embedded vil bli brukt i de to kommende driftsapplikasjonene for Surestore-serien.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra