HP på sporet av den nye stua

Hewlett-Packard har kunngjort et samarbeid med RealNetworks for å bygge Linux-baserte apparater som forer tv-en og stereoen i stua med musikk og video rett fra Internettet.

Samarbeidet går i hovedtrekk ut på at Hewlett-Packard skal lage apparatene, mens RealNetworks står for programvaren som henter og spiller av lyd og video fra nettet.

HP har hittil vært kjent for sine skrivere, sine servere og driftsverktøyet OpenView. Selskapet har en egen avdeling kalt "Consumer Business Organization" som nå utvider sine produkter for hjemmekontoret til også å gjelde produkter for stua.

For RealNetworks er det om å gjøre å bygge partnerskap med maskinvareprodusenter, slik at det kan få et fotfeste i markedet før Microsoft trår til med full tyngde. RealNetworks har allerede på gang prosjekter som sikrer at deres programvare forhåndsinstalleres i ulike typer mobiltelefoner og hånd-PC-er.

For både HP og RealNetworks er det også snakk om å bygge broer til innholdsleverandører. RealNetworks kan vise til minst en slik avtale, mens HP bare vil bekrefte at dette hører med til deres strategi.

Til toppen