HP sikrer billige Mac-skrivere

Apple Computer og Hewlett-Packard kunngjorde tirsdag et samarbeid der HP lover å gjøre sine blekkskrivere Mac OS-kompatible, og Apple skal selge HP-skrivere i skolemarkedet.

Avtalen er en fjær i hatten for Steve Jobs og Apple - som fortsatt slikker sårene etter at programvarehuset Intuit nylig kunngjorde at selskapet ikke vil støtte Mac OS i fremtidige utgaver av det populære økonomiprogrammet Quicken.

Intuits kunngjøring var et slag i ansiktet på Apple, og Jobs la seg flat på generalforsamlingen i forrige uke og sa at Apple hadde glippet ved ikke å "konfrontere Intuit med informasjon om Apples intensjoner om å reetablere seg som en aktør i konsumentmarkedet."

Saken er særdeles delikat fordi administrerende direktør i Intuit, Bill Campbell, også er styremedlem i Apple, og det kan synes underlig at et styremedlem ikke kjenner til Apples fremtidige planer.

Uansett sa Jobs at han nå har informert Intuit om Apples planer, og at man kan vente en felles kunngjøring fra selskapene i løpet av et par uker.

Tirsdagens kunngjøring betyr at HP gjør sine populære blekkskrivere Mac OS-kompatible og at Apple begynner å selge HP DeskJet 890CM og 694C til skole- og utdanningsmarkedet.

Kunngjøringen kan også være første skritt i en mer omfattende løsning for Apples avdeling for periferutstyr som tidligere har vært på blokken. På forsommeren i 1997 vurderte tidligere toppsjef i Apple, Gil Amelio, å selge denne avdelingen i Apple til Fuji-Xerox Co. Ltd. Den gang ble det ikke noe av, men som kjent fikk Amelio sparken i juli 1997.

Nå er Steve Jobs i førersetet for Apple, og han har vist evnen til å ta tøffe og til dels upopulære avgjørelser. Avhending, sanering eller nedlegging av perifer-avdelingen kan være en reell mulighet nå som Jobs har sikret levering av rimelige Mac OS-kompatible skrivere. Det er i hvert fall en god mulighet for at Apple trekker seg ut av det pressede lavprismarkedet for blekkskrivere.

Til toppen