HP trekker hacker-trussel

Hewlett-Packard trekker trusselen om rettslige tiltak mot hackere som sa fra om feil i Tru64-systemene deres.

Hewlett-Packard trekker trusselen om rettslige tiltak mot hackere som sa fra om feil i Tru64-systemene deres.

Hewlett-Packard Company trekker nå truslene om rettslige tiltak mot hackerne i sikkerhetsselskapet SNOsoft.

Trusselen kom etter at SNOsoft hadde prøvd å opprette direkte samarbeid med HP, siden de hadde funnet en rekke sikkerhetsfeil ved HPs Tru64 Unix-operativsystem.

Et av medlemmene i SNOsoft hadde, via mailinglisten bugtraq, lagt ut et lite program som gir en bruker administratorrettigheter på Tru64-systemer. Dermed kicket HP, og truet med rettslige skritt med henvisning til copyrightloven DMCA, og bøter på opptil 3,8 millioner kroner og fem år i fengsel.

DMCA er et omstridt stykke lovverk som blant annet har blitt brukt til å gå etter DVD-hackerne som Jon Lech Johansen mer eller mindre ufrivillig er blitt stående som representant og talsmann for.

DMCA ble også brukt som vekstang da Scientologene prøvde å jage den norske nettsiden Xenu.net ut av søkemotoren Googles lister.

HP hevder DMCA-henvisningen ble lagt til i siste liten av en av advokatene der på huset, og SNOsoft sier seg fornøyd med at ting har ordnet seg. CNets journalist Declan McCullagh, som sørget for å gi saken nok oppmerksomhet til at den fikk en snarlig løsning, har skrevet en mer omfattende sak med lenker til alle relevante kilder i saken. SNOsoft har også lenket til diverse materiale, inkludert Slashdot-innlegg, på sine sider.

Til toppen