RESULTATERFINANS

HP trosser finanskrisen

HP-sjef Mark Hurd leverte som lovet, og verdens største IT-selskap vokste kraftig.

25. nov. 2008 - 07:41

HP meldte for en uke siden at de klarer seg godt på tross av finanskrisen. Selskapet lovte å legge frem gode tall for det som er deres regnskapsmessige fjerde kvartal, og nå er de klare.

Omsetningen endte på 33,6 milliarder dollar, noe som er en vekst på 19 prosent fra samme kvartal for et år siden. Overskuddet endte med 2,1 milliarder dollar, en nedgang på 2 prosent fra året før.

- Disse resultatene demonstrerer vår evne til å levere i et vanskelig marked, uttalte Mark Hurd, selskapets toppsjef, ien telefonkonferanse med analytikere, ifølge Associated Press.

Veksten var størst i Europa. Der økte HP omsetningen med 22 prosent, mens den steg med 17 prosent i USA og 14 prosent i Asia.

HP er verdens største selskap målt etter omsetning, og det skyldes i stor grad at de er størst på PC-er og skrivere. På PC-markedet rapporterer de en vekst på 22 prosent på bærbare, mens salget av stasjonære maskiner går tilbake med 2 prosent.

Inntektene fra skriverdivisjonen falt marginalt med 1 prosent, mens inntektene fra tjenestesalg skjøt i været med en vekst på hele 99 prosent. Det kraftige veksten kom imidlertid nesten utelukkende fra kjøet av EDS (Electronic Data Systems).

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.