BEDRIFTSTEKNOLOGI

HPs oppstykking i rene tall

300.000 ansatte, 50.000 servere og flere tusen apper skal fordeles.

Allerede 1. august er HP delt opp i to nye selskaper.
Allerede 1. august er HP delt opp i to nye selskaper. Bilde: Kjersti Magnussen, TU Media
4. juni 2015 - 10:47

Hewlett Packard har for lengst startet oppgaven med å stykke opp teknologikjempen i to nye børsnoterte selskaper.

Dataromprodukter, programvare og tjenester til bedriftsmarkedet samles i HP Enterprise, mens forbrukerprodukter som pc-er, skrivere og toner/blekk havner i HP Inc.

Les også: Nå er det bekreftet - HP deles opp

Enorm oppgave

Arbeidet med å dele opp selve pioneren fra Silicon Valley, det var de som startet teknologieventyret for 75 år siden, er formidabel.

Det la heller ikke John Hinshaw skjul på, da direktøren for teknologi og operasjoner ga en oppdatering under en kundekonferanse i Las Vegas i går (via V3):

2.800 applikasjoner, 300.000 ansatte og 75.000 programmeringsgrensesnitt skal fordeles. HP har også 50.000 servere samlet i seks datasentre.

Fem tusen ansatte er involvert i prosessen med å dele selskapet, ifølge amerikanske Networldworld.

Les også: Dette får Intel for 130 milliarder

1. august

Tidligere har HP lovet at forvandlingen blir gjennomført senest innen 1. november, likt med starten av selskapets avvikende regnskapsår. Den planen står.

Men allerede 1. august skal de to nye selskapene være operative. Fisjonen er nå 80 prosent gjennomført, røpet Hinshaw onsdag.

Dermed ligger det vel an til en tre måneders innkjøringsfase før HP Enterprise og HP Inc handles separat på børsen.

HP-direktøren sa imidlertid ingenting om kostnadene dette nødvendigvis vil medføre. Med så store ressurser og antallet mennesker involvert, kan ikke det være småtterier.

Fremtiden til HP Inc og hvordan det i hovedsak forbrukerfokuserte selskapet vil fungere i samspill med HP Enterprise, har Hewlett Packard-ledelsen heller ikke sagt stort om.

Les også: Kraftig økning i salg av servere

Vindu

Det var i oktober i fjor at HP kunngjorde at selskapet skulle deles opp.

HP Enterprise får ny grafisk profil med en grønn firkant. En firkant som ifølge kommentarer fra HPs toppsjef Meg Whitman er ment å signalisere «et vindu inn i fremtiden».

Som digi.no har skrevet tidligere blir Whitman toppsjef for HP Enterprise, mens mannen som i dag leder HPs pc- og printdivisjon Dion Weisler blir administrerende direktør for HP Inc. De to nye selskapene vil ifølge anslagene begge få en årsomsetning på rundt 50 milliarder dollar hver.

HPs norgessjef: Hun fikk HPs hjerte til å tikke igjen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.