HSCSD og GPRS på Mac

Mac-brukere kan også kjapp-surfe via mobilen. Det er bare litt ekstra arbeid med å finne drivere og sette opp maskinen...

Skal du ut på tur med en PowerBook eller iBook under armen, er det greit å ha muligheten til å koble seg opp og hente e-post og sjekke nyheter på for eksempel digi.no. Problemet er at det går fantastisk treigt hvis en skal bruke standard mobil-fart, som er 9,6 kbps.

Mac-brukere blir stort sett ikke tilgodesett med de samme fordelene som Windows/PC-brukere, og mobiltelefoner leveres vanligvis ikke med Mac-programvare for organisering av adresser, synkronisering eller for eksempel høyhastighets-oppkobling.

Telenor har hatt såkalt HSCSD-mulighet en god stund, og det attpåtil med 14,4 kbps per kanal.

Netcom synes det tar for lang tid med GPRS-utbyggingen, og tenker også å lansere HSCSD. Og det kan også Mac-brukere ha nytte av.

Nokia har, etter endel mas, laget et eget Mac-modemskript for HSCSD over Nokia 6210. Dette kan lastes ned fra Nokia Forum.

Programsnutten er enkel å installere, og funker utmerket.

Ellers har en brite ved navn Ross Barkman laget en samleside for modemskript, og der finnes både Nokia og Motorola-skript, både for HSCSD og GPRS (i Motorolas tilfelle - Nokia har hittil ikke viftet så kraftig med GPRS-flagget så langt). En stund fantes det også skript for Siemens´ S40-telefon, men disse er senere blitt fjernet. I tillegg kan du laste ned skript for Ericsson DC23 PC-kort, Siemens S25 og S35, Sonys Z5-telefon og flere USA-lanserte telefoner.

Skriptene er gratis, og kan lastes ned fra Barkmans nettsted.

For hardcore-brukerne finnes det en modemskript-generator for Mac og en OSX-versjon av denne kan lastes ned fra denne siden på Apples nettsted. Modemskript-generator for eldre Mac OS finner du her:Modem Script Generator (starter nedlasting automatisk).

Bruksanvisningen kan leses enten her eller her.

Et alternativ, for deg som har mere penger enn tid, er å kikke på tyske Nova Medias lille program, som skal gi deg kjappsurfing via Siemens S40, Nokia 6210 og Nokia Card Phone.

Til toppen