Abonner
RESULTATERFINANS

HTC-inntektene stuper

Må lykkes i Kina og med Windows Phone 8.

Kanskje er den kommende modellen HTC Windows Phone 8X selskapets beste håp.
Kanskje er den kommende modellen HTC Windows Phone 8X selskapets beste håp. Bilde: HTC

HTC, en selskap som tidligere markerte seg som ledende innen smartmobiler basert på både Windows Mobile og Android, sliter nå stadig mer i konkurransen mot Apple og Samsung på den ene siden, og mengden av kinesiske billigleverandører på den andre siden. Ikke bare går markedsandelene nedover. Også antallet håndsett selskapet leverer, har blitt lavere, samtidig som at salget av smartmobiler bare fortsetter å øke. Dette går kraftig utover resultatene.

I går la selskapet fram foreløpig resultater for tredje kvartal. Tallene viser at omsetningen endte på 70,2 milliarder taiwanske dollar (14,7 milliarder kroner), ned fra 91,04 milliarder taiwanske dollar (19,1 milliarder kroner) i andre kvartal og fra 135,82 milliarder taiwanske dollar (28,5 milliarder kroner) i tredje kvartal i 2011.

Nettoresultatet i tredje kvartal i år var på 3,9 milliarder taiwanske dollar (817 millioner kroner), ned fra 7,4 milliarder i andre kvartal og fra hele 18,6 milliarder i tredje kvartal i fjor.

Ifølge analytikere Financial Times har snakket med, er det stadig mindre som skiller mellom produktene fra de ulike leverandørene, særlig i den mest lukrative delen av markedet – altså de mest avanserte modellene.

I tillegg opplyses det at HTC er det internasjonale varemerket som vokser sterkest i smartmobilmarkedet i Kina, og at salget av HTC-mobiler i Kina kan komme til å utgjøre hele 50 prosent av det totale salget av HTC-mobiler i det inneværende kvartalet.

HTC har også lansert smartmobiler basert på Windows Phone 7.x, uten å ha oppnådd noen stor suksess. Selskapet er dessuten blant de første som vil komme med Windows Phone 8 denne høsten, i konkurranse med blant annet Samsung og Nokia. Samtidig fortsetter selskapet å lansere nye, Android-baserte modeller. I forrige uke avduket selskapet den nye toppmodellen One X+, som er en videreutviklet utgave av dagens HTC One X.

    Les også:

Les mer om: