VIRTUELL VIRKELIGHET

HTC vil ha VR inn i bedrifter med nye VR-briller som verken trenger  PC eller mobil

Slik ser Vive Focus-brillene ut.
Slik ser Vive Focus-brillene ut. Foto: HTC
9. nov. 2018 - 13:25

I en pressemelding har HTC nå kunngjort et par nye VR-briller. Brillene har fått navnet Vive Focus og skiller seg fra de kjente HTC Vive-brillene på et viktig punkt – de blir nemlig helt trådløse.

Vive Focus har all maskinvaren man trenger for VR-opplevelsen innebygget i selve brillene. Man slipper altså både kabler og mobiltelefoner, som mange andre VR-briller krever.

Full sporing

Produktet ble sluppet på det kinesiske markedet allerede for en stund siden, men nå skal brillene lanseres globalt. Datoen er satt til 11. november, men nøyaktig tilgjengelighet på det norske markedet er ennå ikke kjent.

I tillegg til at Vive Focus ikke trenger ekstern regnekraft fra PC eller mobil har brillene heller ikke behov for eksterne sensorer og basestasjoner.

Produktet har derimot innebygde sensorer som gir såkalt «seks graders frihet», som innebærer både sporing av hodebevegelsene og brukerens posisjon i rommet.

Av andre tekniske spesifikasjoner skilter Vive Focus med en oppløsning på 2880 x 1600 piksler, en mobilprosessor av typen Snapdragon 835 og en synsvinkel på 110 grader. Innebygde høyttalere er også på plass, og batteriet skal gi tre timers bruk før man må lade opp igjen.

Skjermbilde fra demonsstrasjonen av Vive Sync-applikasjonen. <i>Foto:  HTC</i>
Skjermbilde fra demonsstrasjonen av Vive Sync-applikasjonen. Foto:  HTC

Rettes mot bedrifter

Interessant nok markedsfører HTC de nye Focus-brillene først og fremst mot kommersielle kunder, og ikke forbrukere. I den forbindelse har selskapet også et knippe andre VR-nyheter på lur som ble kunngjort samtidig med Focus-brillene

En av disse heter Vive Sync, som er en ny VR-applikasjon rettet spesifikt mot bedrifter. Applikasjonen skal legger til rette for samarbeid, møtevirksomhet og deling av informasjon i VR.

Ifølge HTC har Vive Sync støtte for opptil 20 ansatte på samme tid, som kan bruke plattformen til å dele materiale, gjennomføre diskusjoner og ta avgjørelser sammen i sanntid. Appen vil by på konfigurerbare avatarer, altså VR-utgaver av deltakerne.

HTC skal starte et pilotprogram med Vive Sync i desember, men når det blir tilgjengelig for alle bedrifter er ennå uvisst.

Les også: Møt mennene bak 3D-teknologien til verdens første «holografiske» telefon »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.