JUSS OG SAMFUNN

Huawei: USA-sanksjoner til hinder for å bli verdens største mobilprodusent

Teknologigiganten Huawei sier at selskapet ville vært verdens største smarttelefonprodusent i løpet av året, hadde det ikke vært for «uventede» omstendigheter.

Det kinesiske selskapet Huawei har slitt etter å ha blitt svartelistet av USA. USAs utenriksminister Mike Pompeo har også truet med å nekte å dele etterretningsinformasjon med allierte som bruker Huawei-teknologi.
Det kinesiske selskapet Huawei har slitt etter å ha blitt svartelistet av USA. USAs utenriksminister Mike Pompeo har også truet med å nekte å dele etterretningsinformasjon med allierte som bruker Huawei-teknologi. Foto: Paul White/ AP / NTB scanpix
11. juni 2019 - 13:12

Selskapet må nå vente litt lenger for å oppnå det, sa selskapets markedssjef Shao Yang tirsdag.

Huawei har vært i hardt vær etter at USAs president Donald Trump avgjorde at selskapet utgjør en sikkerhetstrussel på grunn av sine bindinger til kinesiske myndigheter, og erklærte deres produkter uønsket i USA.

Det kinesiske selskapet er verdens største leverandør av deler og utstyr til nettverk som 5G-nettet, er og verdens nest største smarttelefonprodusent. Amerikanske myndigheter har anklaget Huawei for å stjele handelshemmeligheter og for å true internasjonal nettsikkerhet.

Huawei har selv nektet for at selskapet har delt hemmeligheter med Kinas kommunistparti.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.