JUSS OG SAMFUNN

Huawei: USA-sanksjoner til hinder for å bli verdens største mobilprodusent

Teknologigiganten Huawei sier at selskapet ville vært verdens største smarttelefonprodusent i løpet av året, hadde det ikke vært for «uventede» omstendigheter.

Det kinesiske selskapet Huawei har slitt etter å ha blitt svartelistet av USA. USAs utenriksminister Mike Pompeo har også truet med å nekte å dele etterretningsinformasjon med allierte som bruker Huawei-teknologi.
Det kinesiske selskapet Huawei har slitt etter å ha blitt svartelistet av USA. USAs utenriksminister Mike Pompeo har også truet med å nekte å dele etterretningsinformasjon med allierte som bruker Huawei-teknologi. Foto: Paul White/ AP / NTB scanpix
11. juni 2019 - 13:12

Selskapet må nå vente litt lenger for å oppnå det, sa selskapets markedssjef Shao Yang tirsdag.

Huawei har vært i hardt vær etter at USAs president Donald Trump avgjorde at selskapet utgjør en sikkerhetstrussel på grunn av sine bindinger til kinesiske myndigheter, og erklærte deres produkter uønsket i USA.

Det kinesiske selskapet er verdens største leverandør av deler og utstyr til nettverk som 5G-nettet, er og verdens nest største smarttelefonprodusent. Amerikanske myndigheter har anklaget Huawei for å stjele handelshemmeligheter og for å true internasjonal nettsikkerhet.

Huawei har selv nektet for at selskapet har delt hemmeligheter med Kinas kommunistparti.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.