Hun spår et Klondike for IT-bedriftene

Men sjefen for Innovasjon Norge er litt hemmelighetsfull om planene.

Hun spår et Klondike for IT-bedriftene
Direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge varsler sterkere teknoogisatsing og hinter om bedre vilkår for IT- og teknologirelaterte bransjrn. Bilde: Espen Zachariassen

Samtidig som Innovasjon Norge går gjennom en kraftig omlegging, varsler direktør Anita Krohn Traaseth gode tider for IT- og teknologibedriftene.

Mandag fikk 51 medarbeidere i Innovasjon Norge (IN) beskjed om de er overtallige.

Det betyr at seks prosent av staben må finne seg annet å gjøre som følge av omorganiseringen av statens største virkemiddelapparat.

Innovasjonstalen

Dette betyr ikke smalhans for virksomheter som kan trenge litt starthjelp eller en dytt i nye prosjekter.

– Nå som landet vårt er i omstilling, ser jeg for meg et Klondike for tech start-ups og IT-bedrifter i Norge, sier IN-direktør Anita Krohn Traaseth til digi.no.

Planene er ikke er helt klare. Kjernen blir lagt frem i direktørens årlige innovasjonstale 21. mai.

Denne ble innført for noen år siden, på linje med årstalene fra Norges Bank og NHO. Her vil toppsjefen i Innovasjon Norge gjøre opp status og gi signaler om veien videre.

Gjennomsyrer

Krohn Traaseth gir noen hint om en delvis ny strategi med mer spissede tiltak for tech-bedriftene.

Ett av tiltakene er allerede gjennomført som en del av omorganiseringen de siste månedene: En nyopprettet divisjon for start-ups og gründere.

– Det digitale kommer til å gjennomsyre hele vår portefølje, fra bioøkonomi til miljøteknologi. Det er også situasjonen i dag. Det finnes ikke én bransje eller ett selskap som ikke benytter teknologi, poengterer hun.

– Så fremover kommer dette til å handle mye om å få frem forståelsen for hvilken betydning teknologi har for å lykkes, spesielt i omstillingsprosesser. Enten du utvikler en transporttjeneste som Uber eller jobber i Statoil eller Statkraft, så handler det meste om IT og teknologi, sier hun.

Så du denne? Derfor måtte Atea-sjefen slutte

Utdanning og helse

Dette lukter litt av at alle næringsgrupper kvalifiserer til "IT-satsingen" hos Innovasjon Norge.

I et foredrag på IKT Norges årskonferanse kom det likevel signaler om at IT-bedriftene vil få større muligheter. Konkret nevner IN-direktøren utdannings- og helseteknologi.

– Vi bør investere i det vi vet virker, som nye klynger for å forsterke for eksempel norsk posisjon og vekstambisjoner for edtech og mer til eksisterende klynger som medtech, sier Krohn Traaseth.

Hun trekker også frem nisjer som spillteknologi, sikkerhet, sensorteknologi, smart energi og tingenes internett.

På lag

Bransjeorganisasjonen IKT Norge liker det som blir sagt.

– At Innovasjon Norge skal spille på lag med oss - det liker vi, sier generalsekretær Per Morten Hoff. Anita Krohn Traaseth har fartstid fra IT-bransjen og var sist administrerende direktør i HP Norge.

Les også: Enda en IT-sjef i Abelia