JUSS OG SAMFUNN

Hva synes DU om Level 9?

TV2s nye serie med spesialetterforskere og cyber-agenter startet i går. Unge dyktige hackere og tekniske eksperter i spennende serie, reklamerer TV2. Tull og tøys, mener digi.nos sofakritiker. Hva synes du?

13. aug. 2002 - 15:53

"Ved bruk av det mest avanserte utstyret og unike overvåkningsteknikker, tar hackerne og de tekniske ekspertene i Level 9 på seg sakene som vanlige etterforskere ikke makter å løse".Det er hva TV2 skriver om sin nye serie Level 9, på sine nettsider.

 

"Level 9 er en topphemmelig etterforskningsgruppe som er utvalgt, trent og utstyrt av amerikanske myndigheter i bekjempelsen av kriminalitet i det nye årtusenet. I tretten episoder på TV 2 i høst følger vi gruppen, som består av unge og dyktige hackere og tekniske eksperter. Gruppen er ledet av spesialagent Annie Price (Kate Hodge), som er både hardnakket, målrettet og vakker", heter det videre.

Det synes ikke digi.nos sofakritiker Kjell Eirik "Kaka" Jacobsen holder. For nerder med et minimum av datakunnskap, fremsto visst serien som det reneste tøys.

- Alle hackerne så ut som hackerne i X-files, alle satt og hacket med små luer på seg, de spiste potetgull og drakk cola og var ubarbert og slaskete. De jobbet med en filmsnutt som måtte ha vært minst 700 MB, som de liksom hadde snappet opp fra noens e-post. Når den slemme hackeren Crazy Horse kom seg gjennom brannmuren, reiste han (en av de snille, red. anm.) seg opp og brølte og hamret vilt og ukontrollert på tastaturet og alle fikk panikk. Det er bare noen av de teite tingene i serien, sier "Kaka" til digi.no.

Dessuten var det visst endel andre ting som også var teit.

- Når Crazy Horse kom seg gjennom brannmuren på nettverket deres, gikk alarmen ved at en rød lampe blinket, rommet stengte seg igjen, og all luft ble sugd ut - men hvordan dette var tenkt å stoppe noen som bryter seg inn på et datanettverk, det er usikkert, mener Jacobsen.

Han tror det er liten sjans for at filmen får kult-kalkun-status, ettersom den var teknisk bra laget og så produksjonsmessig pen ut.

- Det var fin innpakning, fin filming og sånt. Så lenge du ikke så på skjermene til folkene, var den fint laget. Der dukket det stadig opp Windows XP-aktige vinduer som blant annet en representant for LAPD lot seg imponere av. Hva bruker de, da? Commodore 64? spør han, og synes ikke høyteknologi-profilen akkurat hadde noen fordel av slike ting.

Hva synes du om Level 9? Skriv din egen TV-kritikk på digi.nos diskusjonsforum (lenke nedenfor).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.