FORBRUKERTEKNOLOGI

Hynix har verdens raskeste PC-minne

Hynix har kunngjort ny PC-minne med brikker på 1 Gb som skal være verdens raskeste.

19. des. 2006 - 11:50

Hynix mener å være først ute med å kunne framstille, etter en 60 nanometers prosess, PC-minnebrikker (DRAM) på 1 Gb av typen DDR2, og tilby dem på minnemoduler (UDIMM, for «unbuffered direct inline memory module») på henholdsvis 1 og 2 GB med driftsfrekvens på 800 MHz. Andre DRAM-produsenter holder seg fortsatt til en 80 nanometers prosess.

Overgangen fra 80 til 60 nanometers prosess innebærer store besparelser i produksjonen. Når de får opp volumet, regner Hynix med å kunne nesten halvere produksjonskostnaden, sammenliknet med 80 nanometers brikker på 1 Gb.

I tillegg til UDIMM-moduler på 1 og 2 GB, regner Hynix med å kunne tilby RDIMM- («registered» DIMM) og FBDIMM-moduler («fully buffered» DIMM) på 4 GB og mer.

Volumproduksjon av 1 og 2 GB UDIMM med de nye brikkene skal komme i gang i løpet av første kvartal 2007.

Intel har validert brikkene, og er i ferd med å validere modulene.

Modulene vil bli verdens raskeste for PC-er, og er første og fremst beregnet på krevende brukere av grafiske arbeidsstasjoner.

Hynix og de andre leverandørene av PC-minne – først og fremst Samsung og Qimonda (Infineon) – er blant dem som gleder seg over minnekravet vil Windows Vista, der det antas at 2 GB er påkrevet for at systemet skal fungere knirkefritt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.