UTVIKLING

Hyundai først med Android Auto

Nå begynner kappløpet om bedre infotainment-systemer i bilene.

Hyundai i USA er først i verden med å levere biler utstyrt med Android Auto.
Hyundai i USA er først i verden med å levere biler utstyrt med Android Auto. Bilde: Hyundai
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. mai 2015 - 08:44

En rekke bilprodusenter har gitt sin tilslutning til informasjons- og underholdningssystemene CarPlay og Android Auto fra henholdsvis Apple og Google.

Les også: Denne boksen kan gjøre «alle» biler smarte 

Hyundai

Denne uken ble det klart at Hyundai Sonata er den første bilmodellen som kan leveres med Android Play. Hyundai har også kunngjort at den samme modellen skal kunne leveres med CarPlay, men det er Android Play-støtte som er gjort tilgjengelig først.

Både CarPlay og Android Auto fungerer slik man får tilgang til et utvalg av appene på en smartmobil med henholdsvis iOS og Android som operativsystem. Smartmobilen er integrert med skjermen, knapper og hendler som finnes i bilen.

I år: Apple CarPlay lar vente på seg 

Europa?

Den nevnte Sonata-modellen selges ikke i Norge. Pressekontakt Morten Brusletto i Hyundai Motor Norway forteller til digi.no at selskapet ikke har noen informasjon om når når Android Auto blir tilgjengelig i Hyundai-er i Europa.

Škoda, derimot, har kunngjort at den nye Superb-modellen vil kunne leveres med støtte for både Android Auto, CarPlay og MirrorLink via selskapets egen SmartLink-løsning, når den nye bilen kommer på markedet til høsten.

Bakgrunn: Derfor er bilen viktig for Apple og Google 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.