Apple

I kveld lanserer Apple nye iPhone-er. Her er hva du antagelig har i vente

Apple-sjef Tim Cook annonserte iPhone 7 i 2016. Nå kommer oppfølgerne.
 (Arkivfoto)
Apple-sjef Tim Cook annonserte iPhone 7 i 2016. Nå kommer oppfølgerne. (Arkivfoto) (Bilde: AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

OPPDATERT: Apple har lansert nye versjoner av Apple Watch og Apple TV »

I kveld klokken 19:00 norsk tid går Apples toppsjef Tim Cook på scenen for det som – skal vi tro ryktene – kan bli en av de mest spennende iPhone-lanseringene på lenge.

Vi i digi.no følger lanseringen, og vil holde deg oppdatert på digi.no og tu.no utover kvelden.

Her er hva som antagelig kommer:

Helt ny design: iPhone X

Det er lenge siden det har vært noen større endringer på Apples iPhone, men flere lekkasjer i det siste kan tyde på at Apple i kveld kommer til å lansere sin største designendring på lenge.

Telefonen skal etter sigende få navnet iPhone X, og i likhet med det som har vært trenden hos konkurrentene i det siste kommer Apple til å lansere en telefon med skjerm som dekker så å si hele fronten. Dette kommer antagelig til å være en 5,8-tommers OLED-skjerm, ifølge Apple Insider. Borte er altså Hjem-knappen – og dermed også fingeravtrykkssensoren Touch ID som vi kjenner fra de nyeste iPhone-modellene. En ny ansiktsgjenkjenning – Face ID – kan bli erstatningen, og det er også mulig telefonen vil få trådløs lading.

iPhone 8 og 8 Plus

Mens iPhone X blir en helt ny og litt annerledes iPhone  – og selskapets nye toppmodell – vil også dagens iPhone 7 få en overhaling. Det har vært spekulert i om denne vil få navnet iPhone 7S eller iPhone 8, men de fleste forståsegpåere har etter hvert landet på iPhone 8. 

iPhone 8 vil også få en litt større Plus-utgave. Sannsynligvis vil det for det meste være snakk om telefoner hvor maskinvaren er litt oppgradert i forhold til dagens iPhone 7- og 7 Plus-modeller. I likhet med iPhone X snakker vi antagelig om en Apple A11-prosessor i iPhone 8 og 8 Plus. 

Nye operativsystemer... og kanskje en klokke

Apple har for lengst annonsert iOS 11, og er nå oppe i beta 9. Den endelige versjonen vil bli lansert i kveld og sannsynligvis bli tilgjengelig for nedlasting i løpet av en ukes tid.

Antagelig kommer også macOS High Sierra og nye operativsystemer for Apple Watch og Apple TV.

Det ryktes ellers at det vil komme en ny versjon av Apple Watch – kanskje med innebygget 4G, slik at du kan bruke den uten å være avhengig av å ha en iPhone i nærheten. 

Lanseringsnyhetene får du her på digi.no i løpet av kvelden.

Kommentarer (6)

Kommentarer (6)
Til toppen