IBM får ny toppsjef i Norge

Hans-Henrik Merckoll er den nye norgessjefen i IBM.
Hans-Henrik Merckoll er den nye norgessjefen i IBM. (Foto: IBM)

IBM forteller i en pressemelding at Hans-Henrik Merckoll overtar som administrerende direktør i IBM Norge, etter at forrige toppsjef Arne Norheim forlot sjefsposisjonen tidligere i år til kollegenes store overraskelse.

Nytt om navn

«Nytt om navn» er vår spalte hvor vi publiserer oppdateringer om folk som enten blir ansatt, slutter eller bytter jobb i IT-bransjen. 

Har du tips? Send noen linjer eller pressemelding til tips@digi.no. Husk å legge ved et portrettbilde!

Se alle Nytt om navn-saker på vår samleside »

Kommunikasjonsdirektør i IBM Norge, Otto Backer Solberg, forteller at de har vurdert en rekke kandidater, men falt til slutt på Merckoll.

– På vegne av IBM er jeg veldig fornøyd med at Merckoll har akseptert stillingen som ny administrerende direktør for IBM Norge.

– Vi hadde noen meget godt kvalifiserte kandidater i rekrutteringsprosessen, og både interne og eksterne kandidater er vurdert. Med Hans-Henrik på plass mener vi å ha fått tak i den best egnede kandidaten til å lede selskapet videre, forteller Solberg.

Merckoll forlot rollen som administrerende direktør i HPE Norge (Hewlett Packard Enterprises) i begynnelsen av 2017 til fordel for konkurrenten IBM. For andre gang på to år har er han igjen i stillingen som administrerende direktør, nå for IBM Norge.

– Jeg er veldig fornøyd med å kunne overta denne stillingen og ser frem til å ytterligere styrke IBMs markedsposisjon. Digitaliseringen fortsetter, nye teknologier ser dagens lys og IBM har en viktig rolle å spille for å hjelpe sine kunder til å endre måten de opererer på, forteller Merckoll i lys av tiltredelsen.

– Vår oppgave er å hjelpe våre kunder å utnytte nye muligheter på tvers av AI og data, sky, sikkerhet, blockchain og tingenes internett.

IBM bekrefter at utnevnelsen vil tre i kraft umiddelbart.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen