IBM I-Series kan jakte på ET

Det er utviklet programvare som gjør det mulig for IBM-tjenere av typen I-Series (eks AS/400) til å delta i jakten på kunstig skapte signaler fra rommet.

University of California driver et program kjent som SETI - "search for extraterrestrial intelligence" eller "leting etter utenomjordisk intelligens". Hensikten er å analysere signaler fanget opp av radioteleskoper. Det er mye radiostøy i rommet, men forskerne håper at komme over strukturerte signaler som kan være generert av avanserte vesener.

En del av dette programmet er kjent som SETI@home. Det går ut på at PC-brukere verden over laster ned romopptak fra SETI, samt spesiell programvare som analyserer opptakene når PC-en er påslått men ikke brukes til andre oppgaver. Når analysen er kjørt, sendes resultatet tilbake til SETI, og et nytt opptak lastes ned.

SETI-programvaren for IBM I-Series betyr at også tjenere kan delta i dette programmet, og utnytte dødtid til å delta i jakten på intelligente vesener på andre kloder. Programvaren er selvfølgelig gratis.

Til toppen