IBM investerer stort i tingenes internett 

Setter opp egen divisjon.

IBM investerer stort i tingenes internett 
IBM ser for seg betydelig vekst i tingenes internett. Bilde: IBM

IBM kommer til å investere hele tre milliarder dollar i tingenes internett, ifølge en pressemelding som kom i natt (via Cnet).

Planen er å sette sammen en egen divisjon internt i selskapet som kommer til å fokusere på den voksende trenden med sammenkoblede enheter. 

Ønsket til IBM er å være i forkant av utviklingen, og dermed skal det investeres store penger i å samle sammen selskapets arbeid som er knyttet til tingenes internett under en paraply. IBM har tross alt snakket om IoT en god stund, men nå skal det fokuseres for fullt.

Les også: Startpakke for tingenes internett.

Over 2000 konsulenter, forskere og utviklere kommer til å jobbe med prosjektet i tiden fremover. Avdelingen for tingenes internett skal ta for seg i hovedsak tre elementer: En nettsky-plattform som vil jobbe med analyse av data, BlueMix-plattformen for applikasjonsutvikling, samt er økosystem av partnere.

Flere leverandører

Disse partnerne er et viktig poeng: Selskapet inngår nå blant annet samarbeid med værmeldingstjenesten Weather Company, som allerede har sensorer over hele verden som samler inn data. Det er et mål å begynne å bruke denne dataen på mer relevante måter og tilby bedrifter mer omfattende væranalyse.

Les også: Slik skal IBM forhindre svindel.

IBM har fra før sine avanserte analyseverktøy, som Watson, nettsky-tjenester og relevante partnerskap med selskaper som Apple og Twitter. Meningen er å samle disse elementene sammen og satse stort på å bygge dem videre.