IBM lanserer minne-dobler

Datagiganten IBM forventes mandag å lansere en mikrobrikke som skal doble minnekapasiteten til datamaskiner, fra håndholdte til stormaskiner.

Datagiganten IBM forventes mandag å lansere en mikrobrikke som skal doble minnekapasiteten til datamaskiner, fra håndholdte til stormaskiner.

IBM forventes å lansere en ny mikrobrikke som i praksis skal doble minnet i datamaskinene. Teknologien skal kunne brukes i alt fra tjenere og stormaskiner til håndholdte datamaskiner og skal visstnok lanseres på mandag.

Brikken skal først lanseres til IBMs tjener-serie NetFinity med Intel-prossessorer . Disse brukes mye til lokalnettverk og web-hoteller, skriver Nando Times.

Minne-doblingen oppnås ved å plassere en mikrobrikke mellom prossessoren og minnet (RAM) i datamaskinen. Brikken dobler hastigheten ved å kode data så de tar mindre plass, sier IBM.

Tilsvarende programmer har eksistert lenge, men disse bruker prossessoren til å krønsje dataene, noe som treger ned maskinen.

IBMs talsmann Matthew McMahon sier den nye teknologien, kalt Memory eXtension Technology (MXT), er 10.000 ganger raskere enn programvarebaserte RAM-doblere.

For å kompensere for den tiden det tar å pakke inn og pakke ut dataene har brikken en egen cache som lagrer de dataene som prossessoren bruker oftest.

Selskapet hevder også at teknologien vil kunne spare en typisk Internett-tilbyder millioner av dollar på minne-siden, men vil ikke avsløre hvor mye teknologien vil koste.

Teknologien skal lisensieres til ServerWorks Corp. i California. Selskapet lager Intel-baserte tjenere, og skal gjøre teknologien tilgjengelig for andre tjener-leverandører.

Til toppen