FORBRUKERTEKNOLOGI

IBM lar stormaskiner tilby virtuell pc

Utvider System z med eyeOS 2.0, en friprog for virtuelle pc-er.

18. des. 2009 - 14:17

Siden 2007 har det spanske friprog-prosjektet eyeOS tilbudt en Linux-basert personlig arbeidsflate med tekstbehandling, kalender og andre kontorverktøy, som er tilgjengelig gjennom en nettleser fra en hvilken som helst plattform.

Etter hvert har eyeOS utvidet med en tjeneste for organisasjoner som vil tilby ansatte eller medlemmer virtuelle pc-er fra egne servere, og en for utviklere som vil lage egne applikasjoner til eyeOS. Det er videre en egen løsninig beregnet på utdanningsinstitusjoner som vil tilby virtuelle pc-er til elever og lærere.

EyeOS melder at de har samarbeidet i seks måneder med stormaskinavdelingen i IBM, og blitt enige om en integrasjon av eyeOS i en ny serie innen System z-familien, kalt «Solution Edition for Cloud Computing».

Hensikten med denne varianten er å tilby en ferdig løsning for dem som vil bruke en System z stormaskin til å levere nettskytjenester. Avtalen med eyeOS innebærer at deres virtuelle pc blir en del av denne løsningen.

IBM sier forsøk har vist at eyeOS viser utmerket skaleringsegenskaper, og at en stormaskin vil kunne betjene tusener av samtidige brukere av eyeOSs virtuelle pc.

Det er opprettet et eget nettsted for samarbeidet mellom eyeOS og IBM. Nettstedet anviser blant annet hvordan man laster ned og installerer eyeOS som ny tjeneste på en System z-maskin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.