IBM satser stort på nettsky-lagring

Bruker milliarder på programvarepakke.

IBM satser stort på nettsky-lagring
IBM Mobile Storage-grensesnittet. Bilde: Jared Lazarus

IBM kommer til å satse mer enn en milliard dollar i løpet av de neste fem årene på utvikling av smarte og effektive lagringsløsninger.

Satsningen kalles for Spectrum Storage, og innebærer å forenkle bruken av hybridløsninger for lagring. Spectrum Storage er en programvareløsning som skal fungere som et grensesnitt mot XIV-systemene til selskapet, altså deres avanserte lagringssystem for bedrifter med store behov for datalagring. Det er ikke bare det, Spectrum Storage skal også ha omfattende støtte for en rekke standarder, for eksempel lagring basert på bånd, flashdisker eller harddisker, og selv om maskinvaren ikke kommer fra IBM.

IBM selv sier at Spectrum Storage kan spare bedriftene for opptil 90 prosent av utgiftene forbundet med datahåndtering, der data automatisk flyttes til løsninger som er mest økonomiske.

Målet viker til å være at Spectrum Storage skal bli essensielt for selskaper som flytter systemene sine til hybridløsninger som blander nettsky og lokal lagring.

Mer effektiv nettsky

Spectrum Accelerate er det første produktet som er en del av Spectrum Storage, og IBM sier at det allerede brukes på 100,000 servere verden rundt. Store kunder som Netflix skal allerede være i gang med å teste systemet, og ifølge IBM har Netflix byttet fra 16 eksisterende lagringssystemer til tre XIV-løsninger, noe som sparte dem for betydelig med plass i datasentrene.

Spectrum Accelerate har som funksjon å la brukere inkorporere funksjoner hentet fra XIV-systemene inn i deres infrastruktur, noe som gjør det mulig å enkelt legge til nye klienter og mer lagring i løpet av minutter. Det skal også bidra til å beskytte data bedre. Systemet er åpent og tilgjengelig for andre utviklere, og brukervennlig takket være et ukomplisert dashboard.

Stadig flere aktører er interessert i programvarebasert lagring, og det ser ut til at IBM kan være i forkant i å levere noe som er brukervennlig og støtter mange plattformer. Det loves at Spectrum Storage vil få stadig flere funksjoner i tiden fremover, blant annet en løsning som skal la bedriftene flytte data mellom forskjellige nettskyer på enkelt vis, samtidig som sikkerheten ivaretas.