IBM skal også oversette til WAPsk

Bare uker etter Oracle lanserte sin løsning, oppgraderer IBM sin egen translatørserver. Gigantene konkurrerer om å levere Internett til din neste mobiltelefon.

Mange selskaper er i ferd med å utvikle løsninger for å gjøre nettsurfing på mobiltelefonen enklere og mer standarduavhengig. Hvis WAP blir protokoll nummer én skal de støtte det, hvis japanernes i-mode slår til i Europa og USA , skal de være klare for å oversette Internett-innhold til et språk din neste mobiltelefon kan forstå.

Oracle lanserte nylig en server med slik oversetting for øye, og det norske selskapet Mobilnews har utviklet sin egen server, med eget indekseringssystem og oversetting på rappen.

Datagiganten IBM oppgraderer nå sin serverprogramvare kalt Transcoding Publisher til å støtte flere formater.

Programvaren oversetter i likhet med andre løsninger på markedet innholdet etter hvilket apparat som skal motta det. Slik kan informasjonen tilpasses til mobiltelefoner, PDA-er og andre maskiner som ikke er så glade i XML- og HTML-kode, JPG-bilder og stilsett fra nettet.

Websphere -oversetteren er basert på Java-arkitektur, og oversetter nettsidene til WML (som brukes for WAP-telefoner), HDML (handheld devices markup language) og cHTML (compact HTML, brukes i i-mode)

Den nye utgaven oversetter også bilder fra JPG eller GIF-format til det WAP-forståelige WBMP (wireless bitmap), og har større fleksibilitet i forhold til personlig oppsett av tjenestene.

Transcoder leveres for AIX, Linux, Solaris samt Windows NT og 2000 operativsystemer. For mer info om serveren, se IBMs Transcoder-sider.

Til toppen