AVTALER & KONTRAKTER

Ice har valgt 4G-leverandør

Det blir ikke kinesisk utstyr.

Ice-sjef Eivind Helgaker med dagens utstyr. Fra neste år kan han tilby mye raskere 4G-basert mobilkommunikasjon.
Ice-sjef Eivind Helgaker med dagens utstyr. Fra neste år kan han tilby mye raskere 4G-basert mobilkommunikasjon. Bilde: Ice.net

Det har knyttet seg stor spenning til hvilken teknisk leverandør norske Ice kommer til å gå for når de setter i gang utbyggingen av sitt bebudede 4G-nett.

I dag bekrefter Alcatel-Lucent at det er de som skal levere LTE-infrastrukturen til Ice, samt Net 1 i Sverige og Danmark. Både Telenor og Netcom har som kjent kinesiske Huawei som hoffleverandør av mobilnett.

Den nye infrastrukturen skal som tidligere varslet være på plass i løpet av 2015. Det skal også erstatte Ice sitt eksisterende CDMA-nett med LTE-baserte 4G.

Les også: Ice kjøper basestasjoner av Tele2

Bestillingen er gjort gjennom eierselskapet AINMT Holdings, som sammen med Alcatel skal rulle ut et av de første 4G-nettene som bruker 450 MHz-båndet, i tillegg til de øvrige ressursene i frekvensbåndene 800 MHz, 900 MHz og 1800 MHz.

Sjefen for Ice.net, Eivind Helgaker, sier i en pressemelding at selskapet blir det første til å rulle ut et 4G LTE-nettverk i 450 MHz-båndet, og det første til å lansere et rent LTE-nettverk i Norge. Det nye nettverket kombinert med de øvrige båndene vil bringe høykapasistets mobilt bredbånd til både kunder og forretninger over hele Norge, oppgis det.

Det ligger i kortene at Ice også skal utvide sin portefølje og tilby mobiltelefoni. Dette må nødvendigvis skje gjennom Voice over LTE (VoLTE).

Selskapet har foreløpig sagt lite om disse planene, men i pressemeldingen står det at Alcatel-Lucent skal foreta utprøving av høykvalitets tale over VoLTE i opptakt til lansering av tjenester i markedet.

Ice var i mange år en ren leverandør av mobilt bredbånd i grisgrendte strøk, levert over de langtrekkende 450 MHz-frekvensene som en gang ble brukt av NMT.

digi.no kommer tilbake med et eget intervju med Alcatel-Lucent og Ice.net.

For fransk-amerikanske Alcatel-Lucent er denne kontrakten en gjennombrudd i Skandinavia.

    Les også:

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.