Icesoft finpusser og venter på partnere

Icesoft er ferdig med sin Java-baserte Internett-klient. Og mens selskapet venter på partnere skal de ansatte sjef og selgere.

Bergens-selskapet Icesoft er i likhet med en rekke andre norske teknologiselskaper i disse dager på vei ut i verden. Selskapet har utviklet en Internett-klient i Java, noe som gjør at den kan brukes på de fleste typer datamaskiner, blant annet TV-bokser og enkle datamaskiner i butikker.
Les om Icesoft:
Ukjent norsk nettleser erobrer verden
Icesoft har allerede kommet til versjon fem og inngått så mye som 200-300 kontrakter. Foreløpig har bare en håndfull partnere lansert maskiner med Icesoft-klienten , men Icesoft venter et ras av lanseringer til høsten.


- Vi er kommet et stykke, men det aller viktigste i teknologibransjen er å holde oppe tempoet., mener Stig M. Herbern, tidligere Telenor Mobil-sjef og nyansatt styreformann. Han innrømmer at Icesoft har flere konkurrenter som jobber hardt.

- Så langt har Icesoft vært et rent teknologiselskap som med stort hell har spredd sitt produkt ved hjelp av fagpersoner. Men dette er ikke nok, alt for mange norske selskaper feiler selv om de har gode produkter. Vi holder derfor på å ansette ny ledelse og markedsfolk for å markedsrette selskapet, forteller Herbern.

At Herbern ble ny styreformann var første trinn i denne prosessen. Med seg i styret har han fått Jon Erik Bjørstad, tidligere administrerende direktør i Tandberg Data. En av stillingene som skal besettes er administrerende direktør. I tillegg markedssjef og selgere.

Blant annet arbeider Netscapes frivillige utviklergruppe Mozilla med en Java-versjon kalt Jazilla, men ut fra prosjektets nettsider (http://jazilla.sourceforge.net/) ser det ut som prosjektgruppen sliter.

Herbern og Bjørstad har fått kjøpe aksjer i Icesoft, men hva emisjonen priser selskapet til vil ikke Herbern ut med.

Til toppen