IDC forventer lavere PC-salg

Det anerkjente analysehuset IDC har senket sine estimater for PD-salget, samtidig som det meldes om faktisk lavere salg i november.

Analysehuset International Data Corp har senket sine estimater for salget av personlige datamskiner i fjerde kvartal. Nedjusteringen kommer etter at flere av de store produsentene har meldt om svakere salg gjennom den siste perioden.

Selv om man tror på lavere salg enn tidligere antatt, ligger det fortsatt an til en økning på 19,6 prosent i forhold til fjoråret, og 19,8 prosent i forhold til tredje kvartal i år. Nå forventer man at det vil bli solgt 40,1 millioner enheter i kvartalet, mot den tidligere prognosen på 41,5 millioner enheter i (20.3 prosent).

Det er spesielt USA som drar ned salget, mens andre regioner fortsatt har en akselrerende vekst, heter det fra IDC. Tilknytning til internett, er fortsatt den sterkeste prådriveren for å kjøpe en PC, mens nå er også salget av bærbare enheter blitt større og er med på å drive hele markedet. Pga av det svake markedet i USA, har man også en risiko for at man også i de to-tre neste kvartalene vil se et svakere salg, noe som har ført til en nedjustering av estimatene med 1,3 prosentpoeng til 15,8 prosents økning på årsbasis for salget av personlige datamaskiner.

Til toppen