- IDG oppfordrer til piratkopiering

Styremedlem Norvald Heidel i antipiratalliansen BSA reagerer mot et intervju i Computerworld der IT-sjefen i bladets moderkonsern IDG gir inntrykk av å ikke legge vekt på å overholde lisensreglene.

I et oppslag i Computerworld denne uka intervjues IT-sjef Robert Lindemark i IDG Norge om en test som BSA (Business Software Alliance) har sendt ham og andre IT-sjefer her i landet. Testen skal avsløre om man har orden i programvarelisensene. Resultatet skal returneres BSA.

- Dette er en utidig form for selvangivelse. Selv om IT-sjefer så lang det er mulig vil være ærlige og ha orden på lisenser, gjør Microsoft det umulig å leve et rettskaffent liv, sier Lindemark til Computerworld.

Lindemark etterlyser også gratisprogramvare som "kan ligge i nettverket og telle de lisensene vi til enhver tid har".

Heidel, som også er kjent som antipiratsjef i Microsoft Norge, mener IDGs IT-sjef bør ta opp sin misnøye med lisensbetingelsene direkte med Microsoft.

- Det finnes flere løsninger for å telle lisenser, forteller Heidel. - Et gratisprogram er lagt ut på BSAs nettsted. Det finnes dessuten flere kommersielle løsninger for å sjekke antall lisenser.

Heidel synes utspillet fra IDG er svært alvorlig.

- Lindemark tilkjennegir tre steder i intervjuet at han ikke legger vekt på å overholde lisensreglene. BSA har et møte 2. desember. Vi vurderer å be administrerende direktør Morten Hansen i IDG Norge om en redegjørelse i saken.

Heidel peker på at Norge kjennetegnes av mye piratkopiering.

- Jeg håper Lindemark ikke snakker på vegne av andre IT-sjefer. Han sier han har 130 brukere. Spørsmålet er da om IDG har 130 lisenser. BSA vil trolig stille dette spørsmålet til IDG på en offisiell måte, avslutter Heidel.

Til toppen